Στο Μαρούσι, οι εργασίες του 3ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Ευρώπης και η πρόληψη υγείας  να γίνεται μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση


«Η πρόληψη της υγείας μέσω των Δήμων» είναι το θέμα του 3ου Ετήσιου Πανελληνίου Συνεδρίου που οργανώνει το Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Απριλίου 2007 στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο «Δαϊς» στο Μαρούσι (οδός Μεσογείων 151 – Παράδεισος Αμαρουσίου).


Στο συνέδριο θα παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής  ηγεσίας της χώρας, της αυτοδιοίκησης και φορέων της ιατρικής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι των δημοτικών ιατρείων των δήμων-μελών του Δικτύου.
Στόχοι του συνεδρίου είναι:


    * H παρουσίαση των δράσεων του Δικτύου στον τομέα της πρόληψης  υγείας.
    * H  δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των δομών υγείας στους ΟΤΑ.
    * H διαδημοτική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης υγείας.
    * Και η προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης ώστε η πρόληψη της υγείας να ασκείται μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση όπως ισχύει σε όλες τις  αναπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. 


Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 και ώρα 18.00΄ ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.


Tο συνέδριο έχει αποκτήσει και διεθνή χαρακτήρα, αφού θα παραστεί, ως επίσημος προσκεκλημένος και θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Υφυπουργός Υγείας της Κίνας κ. Jiang Zuojun.
Στο συνέδριο θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν επίσης η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου, η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη ΠάλληΠετραλιά, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Νάκος, ο Υφυπουργός Απασχόλησης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων Υγείας.
Το Συνέδριο απευθύνεται σε ιατρούς και υγειονομικούς των δημοτικών ιατρείων και υπηρεσιών υγείας των δήμων όλης της χώρας, στο προσωπικό των δημοτικών ιατρείων όλων των δήμων-μελών του Δικτύου, σε ιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικούς δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων  αλλά και σε πολίτες.


Με αφορμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:


«Στα τρία χρόνια λειτουργίας του το Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ έχει αναπτύξει στοχευμένα προγράμματα ιατρικής πρόληψης στους 29 δήμους-μέλη του (όπως διερεύνηση οπτικής οξύτητας σε παιδιά σχολικής ηλικίας, οστεοπόρωσης σε γυναίκες κλπ.).  Οργάνωσε με επιτυχία εκδηλώσεις ενημέρωσης του πληθυσμού σε ευρύτερα θέματα πρόληψης (ατυχήματα, παχυσαρκία, περιβάλλον και υγιεινή κλπ). Τελικός σκοπός είναι η προτυποποίηση των δραστηριοτήτων πρόληψης των δήμων-μελών μας, η παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης και τεκμηρίωσης προς τους εθνικούς και διεθνείς φορείς και η λειτουργία των δομών υγείας των δήμων-μελών με προτεραιότητα τις υπηρεσίες πρόληψης.


Πιστεύουμε ότι η πρόληψη της υγείας θα πρέπει και στη χώρα μας να γίνεται μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Προς την κατεύθυνση αυτή και σε συνέχεια της κάρτας πρόληψης υγείας που υπογράψαμε πριν λίγους μήνες στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα επιδιώξουμε να υπάρξει και νομοθετική κατοχύρωση με σχετικό άρθρο που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη».


 


Για να ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 210.8060360
κ.κ. Τζένη Βασιλούνη (κιν. 6937373321) και  Πέπη Χειμωνάκη (κιν. 6932020653)

Μετάβαση στο περιεχόμενο