Στο Μαρούσι θα γίνει το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 277 KB|


|download file .jpg 215 KB|


|download file .jpg 235KB|


Γιώργος Πατούλης: «Στόχος μας η σύσταση του 1ου Ευρωπαϊκού Δικτύου Αιρετών Γυναικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Την πρόθεση του Δήμου Αμαρουσίου να φιλοξενήσει το 2010, στα όρια της πόλης μας, το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που διοργάνωσε στις Σέρρες από 18-20 Ιουνίου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών και στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 600 γυναίκες σύνεδροι από όλη τη χώρα.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, «ο Δήμος Αμαρουσίου, έχοντας δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αξία των θεματικών συνεργασιών μέσω δικτυώσεων, σκοπεύει να προσκαλέσει, σε συνεργασία με το Δίκτυο Αιρετών Γυναικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντίστοιχα δίκτυα και ενώσεις γυναικών από όλες της χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ανάδειξη πρωτοβουλιών εξασφάλισης  και ενίσχυση της παροχής ίσων ευκαιριών για της γυναίκες. Για να φτάσουμε έτσι στη σύσταση του 1ου  Ευρωπαϊκού Δικτύου Αιρετών Γυναικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Στο συνέδριο έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, η Αντιδήμαρχος κ. Ρ. Χαλιώτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γλ. Μοστρού και Ελένη Λέκκα και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μ. Χριστάκης.

Στην ομιλία του με θέμα «Δομές υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης στο αναφέρθηκε στον ρόλο της σύγχρονης Ελληνίδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να φανταστώ καμία πολιτική, καμία δράση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, στις οποίες δεν θα υπήρχε η θετική συμβολή των γυναικών. Πιστεύω ακράδαντα ότι η παρουσία των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση, αλλά όχι μόνον εκεί αλλά εξίσου και στο Εθνικό Κοινοβούλιο αλλά και στην Κυβέρνηση,  εμβολιάζει την πολιτική ζωή της χώρας με τον έμφυτο ανθρωπισμό και δυναμισμό που σας διακρίνει, προσδίδοντας μία διαφορετική και καινοτόμο διάσταση στους θεσμούς μας».
Το Συνέδριο εκλεγμένων γυναικών αποτελεί το ετήσιο φόρουμ επικοινωνίας και δικτύωσης των εκλεγμένων γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσεται ουσιαστικός διάλογος για το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στην ενίσχυση και προαγωγή της γυναικείας συμμετοχής στο θεσμό, την καταστατική θέση των αιρετών και ειδικότερα των γυναικών, καθώς και των επίκαιρων, κάθε φορά θεμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.


           Μετάβαση στο περιεχόμενο