Στο Διεθνές Συνέδριο Βαλκανικών Χωρών για τον Τουρισμό Υγείας στην Πρίστινα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: H Αυτοδιοίκηση θα είναι ουσιαστική αρωγός στην ενίσχυση της δυναμικής της χώρας μας στον τομέα του Τουρισμού Υγείας

 

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας στον τομέα του τουρισμού υγείας αλλά και στη συμβολή του στην ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Γ. Πατούλης σε παρέμβαση του στο Διεθνές Συνέδριο Βαλκανικών Χωρών με θέμα τον Τουρισμό Υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Πρίστινα, στις 4 Μαΐου 2018.

 

Ο κ. Πατούλης,  παρουσίασε τα αποτελέσματα από τις διεθνείς δράσεις του Κέντρου και αναφέρθηκε στην θέση που έχει κατακτήσει στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού υγείας. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του θεματικού τουρισμού στη χώρα μας, με έμφαση στον Τουρισμό Υγείας, ως εργαλείο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ανακοινώθηκε η ένταξη στο International Health Tourism Center (Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας), των Εθνικών δομών του τουρισμού υγείας της Ρουμανίας και της Αλβανίας ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η ένταξη των εθνικών δομών της Ιταλίας, της Σερβίας και της Κύπρου.

 

Σχολιάζοντας το θέμα ο Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Το International Health Tourism Center διευρύνει τις συνεργασίες του στις διάφορες χώρες κερδίζοντας όλο και πιο σημαντική θέση στον τομέα του παγκόσμιου τουρισμού υγείας . Σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας στον τομέα αυτό, η Αυτοδιοίκηση θα είναι ουσιαστική αρωγός. Ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη των τοπικών οικονομιών και να συμβάλλει στην εθνική ανάπτυξη που αυτή τη στιγμή είναι το βασικό ζητούμενο για τη χώρα μας. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλοστον τομέα αυτό, ειδικά στην περιοχή των Βαλκανίων και να δημιουργηθούν συνεργασίες και συνέργειες με φορείς άλλων χωρών που θα αυξήσουν τη δυναμική της χώρα μας

 

Σχετικά αρχείαΣτο Διεθνές Συνέδριο Βαλκανικών Χωρών για τον Τουρισμό Υγείας στην Πρίστινα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Γ. Πατούλης (1)


Στο Διεθνές Συνέδριο Βαλκανικών Χωρών για τον Τουρισμό Υγείας στην Πρίστινα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Γ. Πατούλης (2)


Στο Διεθνές Συνέδριο Βαλκανικών Χωρών για τον Τουρισμό Υγείας στην Πρίστινα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Γ. Πατούλης (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο