Στο Δήμo Καβάλας στις 15 &16 Μαίου 2018 το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών που υλοποιεί η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Print Friendly, PDF & Email

Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Προσφέρουμε τη δυνατότητα στις  ανασφάλιστες γυναίκες της χώρας να κερδίσουν με τα κατάλληλα εργαλεία τη μάχη που η ασθένεια δίνει με τον χρόνο και την έλλειψη ενημέρωσης»

 

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών που απευθύνεται σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες από 40 έως και 70 ετών 50 Δήμων της χώρας, και έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

 Ο κινητός μαστογράφος θα βρίσκεται στο Δήμο Καβάλας για το διήμερο 15 και 16 Μαΐου, ανταποκρινόμενος στην πολλαπλή ζήτηση, που, όπως αποδεικνύεται, παρουσιάζει το πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου και Ενημέρωσης της Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε όσους δήμους έχει μέχρι τώρα πραγματοποιηθεί. Το πρόγραμμα έχει ήδη παράσχει περισσότερες από 550 μαστογραφίες στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Τοπείρου, Ορεστιάδας, Τροιζηνίας-Μεθάνων,  Πόρου, Επιδαύρου και Σουφλίου, σε λιγότερο από ένα μήνα αφότου η ΚΕΔΕ ανανέωσε την υποστήριξη της δράσης, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της χορηγικά αλλά και οργανωτικά.

Από τις 23 Απριλίου και για τον επόμενο χρόνο ο κινητός μαστογράφος της Αντικαρκινικής Εταιρείας θα επισκεφθεί συνολικά  50 Δήμους της χώρας, και θα συνοδεύει τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο με προσωπική ενημέρωση των εξεταζομένων γυναικών, καθώς και με διανομή ενημερωτικού υλικού για τον καρκίνο του μαστού, τον τράχηλο της μήτρας και τους βλαπτικούς και ευεργετικούς παράγοντες του τρόπου ζωής που σχετίζονται με την ασθένεια: το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και την σωματική άσκηση.

 

Ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στόχος και προτεραιότητά μας είναι η Προληπτική Εξέταση και Προφύλαξη κατά το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού Ελληνίδων από τη νόσο που μαστίζει το γυναικείο πληθυσμό εν μέσω κρίσης, αλλά μπορεί να προληφθεί με έγκαιρη διάγνωση.

Η ΚΕΔΕ προσφέρει με αυτή την πρωτοβουλία για δεύτερη συνεχή χρονιά στις ανασφάλιστες γυναίκες ανά τους δήμους της χώρας τα κρίσιμα εργαλεία –κλειδιά για την προστασία της υγείας τους. Με έγκαιρη διάγνωση και τον ενδεδειγμένο τρόπο ζωής, αυτόν που οι γυναίκες της επαρχίας μπορούν να ακολουθήσουν αν ενημερωθούν σωστά, η μάχη που η νόσος δίνει με τον χρόνο κερδίζεται ανεξαρτήτως εισοδήματος

Για την επίσκεψη του κινητού μαστογράφου  στους δήμους τους, οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Τοπείρου δήλωσαν επίσης:

Ευάγγελος Λαμπάκης , Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

«Η υποστήριξη του προληπτικού  προγράμματος της Αντικαρκινικής εταιρείας από την Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σε 50 Δήμους της χώρας είναι ένα θεόσταλτο γεγονός υπό την έννοια ότι πληθυσμιακές ομάδες οικονομικά αδυνάμων πολιτών μπορούν να έχουν άποψη για τα προβλήματα και την προστασία της υγείας τους, με βάση τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρείας. Οι απομακρυσμένες, ιδιαίτερα, περιοχές, όπως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη των δράσεων και της απόλαυσής τους διότι, πέραν όλων, οι δράσεις αυτές καλύπτουν κενά του κράτους

 

Θωμάς Μίχογλου, Δήμαρχος Τοπείρου

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στην ΚΕΔΕ για την υποστήριξή της που βοήθησε να φθάσει στο Δήμο Τοπείρου ο κινητός μαστογράφος της Αντικαρκινικής Εταιρείας,  προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του με τον διαγνωστικό έλεγχο και την ενημέρωση πρόληψης. Είμαστε παραμεθόριος Δήμος, θα τον χαρακτήριζα φτωχό Δήμο, και παρόλο που οι περισσότεροι είναι ασφαλισμένοι, λόγω ανεργίας και φτώχειας πολλοί είναι εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές, κι έτσι οι δημότες και δημότισσες θεωρούνται ανασφάλιστοι. Κάθε ζωή που υποστηρίζεται και απολαμβάνει την προληπτική  βοήθεια αυτής της δράσης, για μας είναι ευχής έργο, γιατί η βοήθεια αυτή προστατεύει ολόκληρη την οικογένεια της γυναίκας που την χρειάζεται. Σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, φτωχούς για τον Δήμο μας, η ΚΕΔΕ πραγματικά στέκεται δίπλα μας με τέτοιες δράσεις, όσο απομακρυσμένοι κι αν νιώθουμε γεωγραφικά.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο