Στο αφιέρωμα με θέμα: «Πορεία προς το Πάθος» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού στο Δημαρχείο Αμαρουσίου παρέστη ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του προς το ακροατήριο.
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, κατά την απονομή των επαίνων στους αποφοίτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μουσική εκδήλωση με βυζαντινούς Ύμνους των Θείων Παθών.

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση βυζαντινών Ύμνων από τη Βυζαντινή Χορωδία Νεανίδων «Αθηναΐς η Υμνογράφος», τη Χορωδία Νέων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης καθώς και τη Βυζαντινή Χορωδία «ʼδοντες και Ψάλλοντες».


Βυζαντινοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του αφιερώματος ενόψει των εορτών του Πάσχα με θέμα: «Πορεία προς το Πάθος» που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού στο Δημαρχείο Αμαρουσίου παρόντων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.


Με την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Πατούλης, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, και χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Μητρόπολης μέσα από τους βυζαντινούς ήχους να χαρίσει στους ακροατές μία βραδιά θρησκευτικής κατάνυξης και προετοιμασίας για τον ερχομό των ημερών του ʼγιου Πάσχα.


Στη συνέχεια η Βυζαντινή Χορωδία Νεανίδων «Αθηναΐς η Υμνογράφος» απέδωσε επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους. Βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας παρουσίασαν η Χορωδία Νέων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης καθώς και η Βυζαντινή Χορωδία «ʼδοντες και Ψάλλοντες». Μετά το μουσικό μέρος της βραδιάς προβλήθηκε βίντεο για την Εβδομάδα των Παθών.


Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικάνωρ Καραγιάννης, τακτικός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού ανέγνωσε ομιλία με θέμα: «Μπροστά στο πάθος του Χριστού».


Ακολούθησε η απονομή από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και το Δήμαρχο Αμαρουσίου των διπλωμάτων στους απόφοιτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης, η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο