Στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το Δήμο Αμαρουσίου και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την υποστήριξη του Ακριτικού Καστελόριζου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στην εκδήλωση του Σωματείου Γυναικών «Αλκυονίδες»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση- αφιέρωμα για το Ακριτικό Καστελόριζο από το Σωματείο Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες».


Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες» Μ. Μοσχού προσφέρει τιμητική πλακέτα στην Ευαγγ. Ξενοπούλου για τη σημαντική συμβολή της στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Καστελόριζου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης προσφέρει ως αναμνηστικό δώρο στην Ευαγγ. Ξενοπούλου, το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο των Απανταχού Καστελοριζίων Ευαγγ. Παπαϊωάννου, την Πρόεδρο του Δ.Σ. «Αλκυονίδες» Μ. Μοσχού και την τιμηθείσα για την προσφορά της στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού Ευαγγ. Ξενοπούλου.    


Πλήθος πολιτών παρακολούθησε παραδοσιακούς χορούς του Καστελόριζου από δεκαμελές χορευτικό συγκρότημα, με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμή χειραψία με πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το Ακριτικό Καστελοριζο, παρουσία της Προέδρου του Σωματείου  ‘Αλκυονίδες’  Μ. Μοσχού. 


Η σύζυγος του Δημάρχου Μ. Σταυράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Καρλαύτης μεταξύ των παριστάμενων στην εκδήλωση – αφιέρωμα για το Ακριτικό Καστελόριζο.   


 


Την αδιάλειπτη υποστήριξη και το ενδιαφέρον του Δήμου Αμαρουσίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τους κατοίκους του Ακριτικού Καστελόριζου στους τομείς της κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, της υγείας και της πρόνοιας  υπογράμμισε ο κος Γιώργος Πατούλης, με τη διττή ιδιότητα του Δημάρχου  Αμαρουσίου και του Προέδρου του ΙΣΑ, στην εκδήλωση του Σωματείου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες».         


Στην εκδήλωση – αφιέρωμα στο Ακριτικό Καστελόριζο και τους κατοίκους του, την οποία διοργάνωσε το Δ.Σ. του Σωματείου «Αλκυονίδες», η Πρόεδρος κα Μαρία Μοσχού απένειμε τιμητική πλακέτα σε μία εξέχουσα προσωπικότητα του νησιού την κα Ευαγγελία Ξενοπούλου για τη σημαντική συμβολή της στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής του κληρονομιάς.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης καλωσορίζοντας την κα Ξενοπούλου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του στην αδελφοποίηση με το Δήμο Μεγίστης Καστελόριζου που έχει στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη μετάδοση εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου της κατάλληλης τεχνογνωσίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ακριτών μας, καθώς και την ένταξη του Δήμου, στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ, ώστε με την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης να διασφαλιστεί η διατήρηση και η προαγωγή της υγείας τους.      
Παράλληλα, ο κος Πατούλης έκανε αναφορά στην ίδρυση του παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Μεγίστης από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: 
«Μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών προσπαθούμε να καλύψουμε βασικές υγειονομικές και φαρμακευτικές ανάγκες, σε μία προσπάθειά μας να δώσουμε «ανάσα» ζωής και ασφάλειας στους Έλληνες που κρατούν Θερμοπύλες στο
νοτιανατολικότερο άκρο της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης, για τους οποίους η μέριμνα της Πολιτείας είναι ανύπαρκτη, όπως και για όλους τους ακρίτες της νησιωτικής Ελλάδας».


Οι παριστάμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε προβολή βίντεο το οδοιπορικό υγείας που έχει πραγματοποιήσει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο Ακριτικό Καστελόριζο, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κο Γιώργο Πατούλη.   


 Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Πρόεδρος των Απανταχού Καστελοριζίων κος Ευάγγελος Παπαϊωάννου, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Αναπληρωτή Δημάρχου Καστελόριζου κου Νικόλαου Ασβέστη.                        Δεκαμελές χορευτικό συγκρότημα με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής πλαισίωσε την εκδήλωση, μετά την εισήγηση της Προέδρου του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού κας Πόπης Βαρουδάκη.       


Παραβρέθηκαν επίσης η σύζυγος του Δημάρχου κα Μαρίνα Σταυράκη, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Λέκκα και Μιχάλης Παπαδόπουλος. 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο