Στις πληγείσες περιοχές της Μυτιλήνης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε κάθε κρίσιμη περίσταση. Περιμένουμε ανάλογη στάση και από την Πολιτεία»

 

Επίσκεψη στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Λέσβου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Σ. Γαληνό για την έκταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού και συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και της Πολιτείας για την περαιτέρω διαχείριση της έκτακτης κατάστασης.  

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χ. Σπίρτζης, ο υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός, ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Γιαννέλλης, ο Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδες,  ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Σ. Γαληνός και ο βουλευτής Μυτιλήνης Γ. Πάλλης.

Ακολούθως ο κ. Πατούλης. μαζί με το Δήμαρχο του νησιού πραγματοποίησαν ένα οδοιπορικό σε περιοχές της Λέσβου που υπέστησαν τις σοβαρότερες και πιο εκτεταμένες ζημιές όπως τα, χωριά Βρίσα, Πλωμάρι, Πολυχνήτος, Ακράσι, Τριγώνας, Πλαγιά, όπου συνάντησαν τον Αν. Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χ. Αθανασίου και τον τομεάρχη υποδομών της ΝΔ Αχ. Καραμανλή οι οποίοι ενημερώθηκαν και αυτοί για την κατάσταση.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

 

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε ο σεισμός με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Σ. Γαληνό είμαστε σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αποτελεσματική διαχείριση της έκτακτης αυτής κατάστασης. Θέλω για άλλη μία φορά να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας που έχασε τη ζωή της από το σεισμό καθώς και τη συμπαράσταση μου σε όλους τους κατοίκους που έχουν πληγεί. Παράλληλα θα ήθελα να συγχαρώ το Δήμαρχο του νησιού και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την δύσκολη κατάσταση άμεσα, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέδειξε για άλλη μία φορά ότι διαθέτει και την ικανότητα και τη βούληση να διαχειρίζεται έκτακτα περιστατικά με αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα.

Καλούμε την πολιτεία να στηρίξει άμεσα και ουσιαστικά την Τοπική Αρχή και τους κατοίκους της Μυτιλήνης που δοκιμάζονται. Η κατάσταση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξαναζήσουμε φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος όπου σε ανάλογες καταστάσεις η Τοπική Αυτοδιοίκηση πάλευε μόνη της να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της διαχείρισης, με ελάχιστη βοήθεια από το κράτος.

Τέτοιες καταστάσεις που εύχομαι να μην ξαναζήσουμε αναδεικνύουν για άλλη μία φορά την ανάγκη αποκέντρωσης του κεντρικού κράτους με μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων προς της Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να γίνουν πράξεις η έννοια της τοπικής διακυβέρνησης και του Δήμου-Κράτους. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως αυτή είναι η μόνη μας επιλογή αν θέλουμε να ξαναδιεκδικήσουμε ως χώρα μία αξιόλογη θέση στο σύγχρονο ευρωπαϊκό χάρτη».

Από την πλευρά του ο κ. Γαληνός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τη συμπαράσταση του και τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση για άλλη μια φορά στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες σε δύσκολες ώρες και ενεργεί  αποτελεσματικά για την ανακούφιση των πολιτών.

 

Σχετικά αρχείαΣτις πληγείσες περιοχές της Μυτιλήνης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στις πληγείσες περιοχές της Μυτιλήνης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2


Στις πληγείσες περιοχές της Μυτιλήνης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_3


Στις πληγείσες περιοχές της Μυτιλήνης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_4


Στις πληγείσες περιοχές της Μυτιλήνης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_5


Στις πληγείσες περιοχές της Μυτιλήνης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_6


Στις πληγείσες περιοχές της Μυτιλήνης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_7


Στις πληγείσες περιοχές της Μυτιλήνης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_8


Στις πληγείσες περιοχές της Μυτιλήνης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_9

Μετάβαση στο περιεχόμενο