Στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο από τη μάχη της Κρήτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η υπεράσπιση αξιών όπως η ελευθερία, η εθνική μας ανεξαρτησία και η δημοκρατία, αποτελεί χρέος και εθνικό μας καθήκον»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε στην Αθήνα η Παγκρήτιος Ένωση, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 77 χρόνων από την ιστορική μάχη της Κρήτης.

Εκπροσωπώντας την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού ο κ. Πατούλης παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών στη μνήμη των πεσόντων και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι, στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Ακολούθως παρακολούθησε το τρισάγιο που τελέστηκε στο Μνημείο του Αστράτευτου Μαχητή της Μάχης της Κρήτης στο Πολεμικό Μουσείο, παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών καθώς  και εκπροσώπων κρητικών σωματείων της Αττικής.

Με αφορμή την ιστορική επέτειο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ την Παγκρήτιο Ένωση για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων, προς τιμήν των πεσόντων στη μάχη της Κρήτης, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση και ενίσχυση της ιστορικής μνήμης.

Η ηρωική αντίσταση των Κρητών απέναντι στους Γερμανούς εισβολείς αναδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και διδάσκει στις νεότερες γενιές πως η υπεράσπιση αξιών όπως η ελευθερία, η εθνική μας ανεξαρτησία και η δημοκρατία, αποτελεί χρέος και εθνικό μας καθήκον. Ο καλύτερος φόρος τιμής στον αγώνα τους είναι να αξιοποιήσουμε την ιερή παρακαταθήκη που μας άφησαν, ενωμένοι και με πίστη στη δύναμη του ελληνισμού».

 

Σχετικά αρχείαΣτις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο από τη μάχη της Κρήτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο από τη μάχη της Κρήτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο