Στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου της ελληνικής ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η καρδιά του πατριωτισμού και του ελληνισμού χτυπάει δυνατά στη Νέα Υόρκη»

Διημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ στη Ν. Υόρκη για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας από την απελευθέρωση της επιλογής υγειονομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη διοργάνωση διημερίδας για τον Τουρισμό Υγείας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, παρέστη στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στην Αστόρια, στη Νέα Υόρκη. Στον χαιρετισμό που απεύθυνε, εξήρε το υψηλό εθνικό συναίσθημα της Ομογένειας, επισημαίνοντας πως η καρδιά του πατριωτισμού και του ελληνισμού χτυπάει δυνατά στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των Ελλήνων της διασποράς στην εθνική προσπάθεια για ανάταξη και πρόσθεσε πως η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ομογένειας και του Ελληνικού λαού, δίνει προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας.

Εν τω μεταξύ κατά τη διοργάνωση της δεύτερης ημέρας, με την οποία και ολοκληρώθηκε, η διημερίδα για τον «Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα και τις ευοίωνες προοπτικές του», που συνδιοργάνωσε η ΚΕΔΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στη Νέα Υόρκη, έγινε αναφορά στις ευοίωνες νέες προοπτικές τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσει η Ελλάδα από 1-1-2017, που θα ξεκινήσει η απελευθέρωση της επιλογής υγειονομικών υπηρεσιών, στην Ευρώπη, με ανάληψη της δαπάνης από το ασφαλιστικό φορέα.

Ειδικότερα όπως επεσήμαναν οι ομιλητές, οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τίθεται σε ισχύ σε δύο μήνες προβλέπει ότι οι πολίτες θα μπορούν πλέον να επιλέγουν υπηρεσίες υγείας, σε όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν και ο ασφαλιστικός φορέας είναι υποχρεωμένος να καλύψει τη δαπάνη.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, αναφέρθηκε στο υψηλό επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας επισημαίνοντας τα εξής:

«Η Ελλάδα σήμερα, παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, έχει το προνόμιο να συνδυάζει την ιατρική αριστεία, με τις εξαιρετικές υγειονομικές υποδομές που διαθέτουν διεθνή πιστοποίηση και χρησιμοποιούν την πλέον σύγχρονη τεχνολογία Παράλληλα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως με αξιοζήλευτη υποδομή που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, ακόμη και του πιο απαιτητικού επισκέπτη».

Την στήριξη όσων αναζητούν εργασία στην Αμερική, ζήτησε από την ομογένεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης κατά το χαιρετισμό του.

Στη νέα οδηγία που προβλέπει την απελευθέρωση των υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο Νικόλαος Κουβελάς, επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικού τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster, ο οποίος επεσήμανε την ευκαιρία που αποτελεί για τους Αμερικανούς επενδυτές, η δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά της Ευρώπης κάνοντας τη χώρα μας οδοντιατρικό προορισμό.

Στις «επενδυτικές προτάσεις και τις προκλήσεις στον ιαματικό τουρισμό», αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης, καθηγητής Δερματολογίας και πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής ενώ το συντονισμό της διημερίδας είχε ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης.

Οι εργασίες της διημερίδας έκλεισαν με τις συγκινητικές μαρτυρίες ασθενών από την ελληνική ομογένεια που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, για το πρόβλημα της υγείας που αντιμετώπιζαν. Ανάμεσα σε αυτές ήταν τρία ζευγάρια που απέκτησαν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα, μετά πολλές αποτυχημένες προσπάθειες σε άλλες χώρες.

 

Σχετικά αρχείαΣτις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου της ελληνικής ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (1)


Στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου της ελληνικής ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (2)


Στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου της ελληνικής ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (3)


Στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου της ελληνικής ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (4)


Στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου της ελληνικής ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (5)


Στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου της ελληνικής ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (6)

Μετάβαση στο περιεχόμενο