Στη χειροτονία του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κυρίλλου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ κ.Πατούλης συγχαίρει τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.Κύριλλο, αμέσως μετά την χειροτονία του.
|download file .jpg 106Kb|


Ο νέος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.Κύριλλος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος Β’.
|download file .jpg 76Kb|


Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.Κύριλλος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ.Ν.Χιωτάκης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.Νικόλαος.
|download file .jpg 120Kb|


Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα η χειροτονία του εψηφισμένου πρώτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κυρίλλου.

Στη χειροτονία, η οποία έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, ο οποίος ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη να έχει δύναμη και Θεία φώτιση στα νέα του καθήκοντα.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος B’, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Νικαίας κ.Αλέξιο, Ναυπάκτου κ.Ιερόθεο, Ζακύνθου κ.Χρυσόστομο, Ζιχνών κ.Ιερόθεο, Μεσογαίας κ.Νικόλαο, Καισαριανής κ.Δανιήλ, Γλυφάδας κ.Παύλο, Πειραιώς κ.Σεραφείμ, Κορίνθου κ.Διονύσιο, Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομο, Ιλίου κ.Αθηναγόρα και Επίσκοπο Φωτικής κ.Διονύσιο.

Ακολούθησε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη, στο οποίο παρακάθισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Ο κ.Πατούλης, αφού πρώτα αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο έργο του Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.Νικόλαου, που διετέλεσε τοποτηρητής της Μητρόπολης Αττικής, στη συνέχεια κατά την προσφώνησή του στον νέο Μητροπολίτη κ.Κύριλλο, τόνισε: «Αναλαμβάνετε καθήκοντα σε μια περίοδο δύσκολη για τον ελληνικό λαό. Όπου οι θεσμοί, η πίστη και οι αντοχές των πολιτών καθημερινά δοκιμάζονται. Την ίδια ώρα η κοινωνία αναζητά εναγωνίως κάπου να στηριχθεί. Μια ελπίδα, ένα αισιόδοξο μήνυμα. Η Εκκλησία και Εσείς προσωπικά είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμα. Να τους προσφέρετε τη διέξοδο που ψάχνουν και να τους εμπνεύσετε. Μέσα από ένα λόγο υποστηρικτικό, και ένα έργο, που όμως μαρτυρά το παρελθόν Σας, θα είναι και σ’ αυτή την περίπτωση πολύπλευρο. Και αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πολύ σύντομα ο λαός που κατοικεί στα όρια της Μητρόπολης θα Σας το ανταποδώσει. Θα Σας αγκαλιάσει και θα Σας αγαπήσει με την ίδια θέρμη που είμαι βέβαιος ότι θα τον αγκαλιάσετε από την πρώτη στιγμή και Εσείς. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο ιερό Σας έργο. ʼξιος!».

Μετάβαση στο περιεχόμενο