Στη σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γ. Μανιάτη, για το συντονισμό σε επίπεδο πολιτικής προστασίας συμμετείχε ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση για την πολιτική προστασία στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργου Μανιάτη. Μαζί τους από δεξιά ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ανατολικής Αττικής Ευάγγελος Τσεκούρας, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης. Αριστερά του κ. Μανιάτη, ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Βασίλης Ξύδης, ο εντεταλμένος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Φουντάς, ο Δασάρχης Πεντέλης Πέτρος Σακκάς.
|download file .jpg 84 Kb|


Ιδιαίτερα επικριτικός ο κ. Πατούλης, για την καθυστέρηση στη χρηματοδότηση για την πολιτική προστασία από την Πολιτεία.

Στη σύσκεψη για το συντονισμό των δράσεων σε επίπεδο προστασίας των δασών αλλά και την κατάρτιση σχεδίων για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, που συγκάλεσε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργου Μανιάτη, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν, επίσης, Δήμαρχοι από τις περιοχές του βορείου τομέα, εκπρόσωποι του Δασαρχείου και της Πολιτικής Προστασίας, εξετάστηκαν οι ενέργειες που κάθε φορέας στον τομέα ευθύνης του πρέπει να έχει δρομολογήσει σε επίπεδο δασικής πρόληψης και πυροπροστασίας προκειμένου να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Παράλληλα, συζητήθηκαν σχέδια για να υπάρξει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερος συντονισμός όλων των διαθέσιμων δυνάμεων.

Ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στο θέμα της καθυστέρησης στη χρηματοδότηση των Δήμων για την πολιτική προστασία, υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός, όπως για το γενικότερο επίπεδο προετοιμασίας.

«Τα κονδύλια για την πυροπροστασία δεν έχουν ακόμα δοθεί, δασικοί δρόμοι δεν έχουν ανοιχθεί, τα πυροφυλάκια δεν έχουν επανδρωθεί. Η προετοιμασία βρίσκεται σε επίπεδο κατώτερο του μηδενός με ευθύνη της κυβέρνησης. Υπάρχει αδράνεια και ο κ. Ραγκούσης, φέρει βαρύτατη ευθύνη που εδώ και μήνες δεν έχει διανείμει στους δήμους τα απαραίτητα για την πυροπροστασία κονδύλια» ανέφερε ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εστιάζοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει ο Σύνδεσμος στις δασικές περιοχές στη ζώνη ευθύνης του.

Στην απάντησή του προς τους Δημάρχους, ο κ. Μανιάτης, δεσμεύτηκε άμεσα να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς για να προωθήσει το θέμα της χρηματοδότησης.

Ο κ. Πατούλης, πάντως έδωσε έμφαση στην ύπαρξη ενός καλά οργανωμένου δικτύου επιτήρησης των δασικών περιοχών και στη λειτουργία επί 24ωρου βάσεως ενός στελεχωμένου κέντρου επιχειρήσεων, με παράλληλη ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ανατολικής Αττικής Ευάγγελος Τσεκούρας, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Βασίλης Ξύδης, ο εντεταλμένος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Φουντάς, ο Δασάρχης Πεντέλης Πέτρος Σακκάς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο