Στη Συνέντευξη Τύπου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας με αφορμή τη διοργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με υπευθυνότητα θα είναι μπροστά στην προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων της χώρας. Όλοι μαζί  μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε όσους επιχειρούν να καπηλευθούν την ιστορία μας»

 

«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ακρωτηριάσουμε την ιστορία μας και να αμαυρώσουμε τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, ενόψει του συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη Συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Γ. Αθανασιάδης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σ. Παναγούλης και ο Δ. Καμμένος.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η διαχείριση του ζητήματος απαιτεί εθνική ομοψυχία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, επισημαίνοντας πως δεν χωρά ο λαϊκισμός και η πατριδοκαπηλία.

«Όλοι οι πολίτες έχουμε την ιστορική ευθύνη, με ειρηνικό τρόπο, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε όσους προωθούν συμφωνίες που δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση» τόνισε.

Επικαλούμενος και το σχετικό ψήφισμα της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης επισήμανε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών, αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά την ευθύνη να μπει μπροστά, σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, για να αποτραπεί μια δυσμενής εθνική εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους Δημάρχους της χώρας να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας που διοργανώνονται σε πανεθνικό επίπεδο.

«Όλοι μαζί με σύνεση μακριά από ακρότητες, χωρίς να στοχοποιούμε πρόσωπα και κόμματα, αλλά με μόνο στόχο την προάσπιση της ιστορικής μας αλήθειας οφείλουμε να δυναμώσουμε τη φωνή μας ενάντια σε όσους καπηλεύονται την ιστορία μας, στέλνοντας παράλληλα και ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη τη διεθνή κοινότητα» τόνισε κλείνοντας.

 

Σχετικά αρχείαΣτη Συνέντευξη Τύπου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας με αφορμή τη διοργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στη Συνέντευξη Τύπου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας με αφορμή τη διοργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2


Στη Συνέντευξη Τύπου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας με αφορμή τη διοργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο