Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νησιωτικών Δήμων Β. Αιγαίου για το προσφυγικό, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Ως εδώ με το προσφυγικό. Οι Δήμοι έκαναν το καθήκον τους, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας. Ας κάνει και η κυβέρνηση το ίδιο»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Δήμοι Σάμου, Λέσβου και Χίου στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (πλ. Κλαυθμώνος) για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00.

Ειδικότερα οι Δήμαρχοι Σάμου, Λέσβου και Χίου οι οποίοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία και συνεννόηση για ενέργειες σε ζητήματα μείζονος σημασίας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως το μεταναστευτικό, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν και πάλι την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, έτσι ώστε να επιτευχθεί μία άμεση αντίδραση από την Κυβέρνηση πάνω στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα.

 

Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση , ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η ΚΕΔΕ στηρίζει τη δίκαιη διαμαρτυρία των νησιωτικών Δήμων και των τοπικών κοινωνιών για το προσφυγικό ζήτημα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Από την πρώτη στιγμή οι Δήμοι μαζί με τους πολίτες έκαναν το καθήκον τους και ανέδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της και να κάνει το ίδιο.

Τα νησιά μας δοκιμάζονται καθημερινά, η κοινωνική συνοχή έχει διαταραχθεί και ο εγκλωβισμός των προσφύγων-μεταναστών δεν έχει περιοριστεί χρονικά. Παράλληλα δεν είναι δυνατόν να δοθούν στους πρόσφυγες υπηρεσίες δημόσιας υγείας, κοινωνικής μέριμνας και ασφάλειας που να αντιστοιχούν σε ανθρώπους που έχουν διακινδυνεύσει την ίδια τους τη ζωή. Η Σάμος, η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Λέρος, όλα τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου έχουν ανάγκη άμεσων και επειγουσών παρεμβάσεων».

Μετάβαση στο περιεχόμενο