Στη νέα εποχή για το Μαρούσι έργα σε κάθε γειτονιά

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 147KB|


|download file .jpg 128KB|


Πλήρως ανακατασκευασμένη παραδόθηκε στους πολίτες η παιδική χαρά στην πλατεία Καρπαθίων


Η παιδική χαρά στην πλατεία Καρπαθίων γέμισε από τις χαρούμενες παιδικές φωνές δεκάδων παιδιών που απολαμβάνουν το παιχνίδι μέσα στο πανέμορφο και ασφαλές περιβάλλον της, μετά την πλήρη ανακατασκευή της. Το έργο της ανακατασκευής της παιδικής χαράς εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης έργων σε όλο το Μαρούσι, έργων που αλλάζουν και ομορφαίνουν τις γειτονιές της πόλης, αλλά και έργων υποδομής για μία πόλη περισσότερο ανθρώπινη, λειτουργική και φιλική στους πολίτες της.    
 
Την παιδική χαρά παρέδωσε στη γειτονιά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Στον χαιρετισμό του προς τους γονείς ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο που έχει υλοποιηθεί, αλλά και σε αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Μαρούσι και ειδικότερα στην περιοχή του Ανατολικού Αμαρουσίου.
« Το μεγάλο έργο για τη νέα εποχή στο Μαρούσι έχει ξεκινήσει. Με όραμα και προοπτική οκταετίας αλλάζουμε την πόλη, ομορφαίνουμε τις γειτονιές, δημιουργούμε μια πόλη ανθρώπινη και φιλική στους πολίτες της σημείωσε ο κ. Πατούλης.


Πέρα από τα εκτεταμένο δίκτυο έργων ασφαλτόστρωσης, διανοίξεων οδών, κατασκευής αγωγών ακαθάρτων, τις συνδέσεις  των νοικοκυριών με το δίκτυο αποχέτευσης, μία σειρά άλλων έργων αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Από το Σεπτέμβριο του 2008 ο Σωρός απέκτησε  το δικό του Βρεφονηπιακό Σταθμό σε ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου, ενώ εγκαινιάστηκε και ο νέος παιδικός σταθμός στην οδό Παπαναστασίου. 

Παράλληλα η περιοχή απέκτησε το δικό της ΚΕΠ, ενώ άμεσα ξεκινά  η κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Λύκειο στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΣΚ. Επίσης πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στο ρέμα Σαπφούς, και προχωρεί η οριοθέτηση του ενόψει της ένταξης του στο σχέδιο πόλης. Αντικαθίσταται σταδιακά σε όλη την περιοχή ο παλαιός και ανεπαρκής φωτισμός με ειδικά σύγχρονα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής ενεργειακής απόδοσης, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους πολίτες. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή της πεζογέφυρας που θα συνδέει την περιοχή με το κέντρο του Αμαρουσίου.  

Η «Πράσινη Διαδρομή», ένα έργο μοναδικής δυνατότητας ψυχαγωγίας και περιπάτου θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου. Η διαδρομή θα ξεκινά από τα Αλώνια θα περνά από την περιοχή της Κοκκινιάς, γυρνώντας μέσα στο Σωρό.

Επίσης από το Σεπτέμβριο μελετάται για όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία και ειδικά για την περιοχή του Ανατολικού Αμαρουσίου η δημιουργία του ασφαλούς σχολείου, που θα παρέχει τη δυνατότητα πλήρους ασφάλειας όλο το 24ωρο στα παιδιά, με τη συνδρομή και του Ειδικού Σώματος.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο υπεύθυνος για τις Παιδικές Χαρές του Δήμου Αμαρουσίου κ. Στ. Τσιπουράκης, ενώ παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Σταθούλης, Ρ. Χαλιώτη, Επαμ. Γαρδέλης, Δημ. Καρλαύτης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόληψης και Αλληλεγγύης Ιωαν. Πουλόπουλος.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο