Στη δημιουργία Τράπεζας Αίματος προσανατολίζεται ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Το αίμα δεν πληρώνεται, προσφέρεται!

download _.jpg file 118 KB
 


Γ.Πατούλης:«Με την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουμε στις 27 Φεβρουαρίου, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την απαρχή μιας νέας προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας τράπεζας αίματος, καθώς είναι σίγουρο ότι όλοι μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας, θα χρειαστούμε αίμα.»

Στην ίδρυση Τράπεζας Αίματος για την κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας που χρειάζονται αίμα, προσανατολίζεται ο Δήμος Αμαρουσίου.
Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα «Η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Δήμος για την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (ώρα 12:00 έως 18:00).

Ο κ. Πατούλης κάλεσε όλους τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να προσέλθουν στις 27 Φεβρουαρίου να προσφέρουν αίμα, σηματοδοτώντας τη νέα προσπάθεια του Δήμου για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου είχε μια υποτονική τράπεζα αίματος, δυσανάλογη προς τον πληθυσμό και τους εργαζόμενούς του.
«Είναι χαρακτηριστικό- τόνισε ο κ. Πατούλης – ότι η Πεύκη με πληθυσμό 5 φορές μικρότερο του Αμαρουσίου, έχει 3 φορές περισσότερες φιάλες αίμα ανά εθελοντική αιμοδοσία. Είμαστε η μόνη χώρα, μαζί με 2-3 ακόμη, που κάνουμε εισαγωγή αίματος από άλλες χώρες. Με την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουμε στις 27 Φεβρουαρίου, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την απαρχή μιας νέας προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας τράπεζας αίματος, καθώς είναι σίγουρο ότι όλοι μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας, θα χρειαστούμε αίμα».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ανακοίνωσε ότι η φετινή χρονιά θα είναι «Χρονιά Εθελοντισμού», εντός της οποίας ο Δήμος θα καθιερώσει την «Κάρτα εθελοντή», η οποία θα είναι μια τιμητική διάκριση για όσους προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους, και θα συνοδεύεται με την βράβευση των τριών καλύτερων εθελοντών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Κώστας Νταλούκας, στάθηκε στην ανθρώπινη διάσταση της εθελοντικής αιμοδοσίας: «Δίνοντας αίμα κάνουμε μια ηρωική πράξη, καθώς με μια φιάλη αίματος μπορούν να σωθούν τρις συνάνθρωποί μας. Το αίμα είναι κάτι που δεν αναπληρώνεται από τίποτα, καθώς δεν έχει υποκατάστατα. Το αίμα δεν πληρώνεται, προσφέρεται. Πρέπει να γίνουμε όλοι μια ψυχή, να ευαισθητοποιήσουμε και τους άλλους γύρω μας, ότι υπάρχει ανάγκη από αίμα. Ας σκεφτούμε μόνο ότι μπορεί κάποιος δικός μας κάποια στιγμή να χρειαστεί».

Μετάβαση στο περιεχόμενο