Στη δεύτερη επίσημη συνάντηση για το 2ο γύρο του διαγωνισμού εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Ενεργειακές Γειτονιές2» εκπροσωπήθηκαν «γειτονιές» του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟι συμμετέχοντες ενημερώνονται για την οικολογική μετακίνηση από την εκπρόσωπο του Ecocity Χ. Πειρασμάκη.Στιγμιότυπο από το την προετοιμασία του «μίνι οικολογικού μενού».
Στη δεύτερη επίσημη συνάντηση για το 2ο γύρο του διαγωνισμού εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «EN2-Energy Neighborhoods2 – Ενεργειακές Γειτονιές2» συμμετείχε «γειτονιά» από τα Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων καθώς και ο Ενεργειακός Αρχηγός από τη «γειτονιά» του 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου. Το έργο στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος Αμαρουσίου συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη».


Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, ήταν η ενημέρωση των «γειτονιών» ως προς τις εξελίξεις του έργου, την ανταλλαγή απόψεων και την εξέταση τυχόν προβλημάτων μεταξύ των συμμετεχόντων.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι 10 «Ενεργειακές Γειτονιές» που συμμετέχουν στο φετινό 2ο κατά σειρά γύρο, ενώ παραβρέθηκαν, επίσης, 3 «γειτονιές» από το 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης, μία «γειτονιά» από τα Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων, ο Ενεργειακός Αρχηγός από τη «γειτονιά» του 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου όπως, επίσης, μία «γειτονιά» από το Κ.Α.Π.Ε (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Νόρα Γαλανοπούλου, Υπεύθυνη Αειφόρου Ανάπτυξης του Δήμου Νέας Σμύρνης και η Κλαίρη Δεληγιάννη, Υπεύθυνη Παιδείας του Δήμου Ν. Σμύρνης.


Στη συνέχεια, η Χριστιάννα Πειρασμάκη, ιδρυτικό μέλος του Ecocity και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης Εcomobility 2013, έκανε μία παρουσίαση για την εκστρατεία Εcomibility, δράση που διοργανώνεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά από τον εθελοντικό οργανισμό για το Αστικό περιβάλλον Ecocity.


Την πρόοδο του έργου παρουσίασε η Γεωργία Βεζυργιάννη, συνεργάτης του Τμήματος Εκπαίδευσης του Κ.Α.Π.Ε. H Ευτυχία Μαύρου, επίσης, συνεργάτης του Τμήματος Εκπαίδευσης του Κ.Α.Π.Ε, παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις «Προκλήσεις του CO2» με θέματα την οικολογική μετακίνηση και την οικολογική μαγειρική.


Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο Ευτύχης Μπλέτσας, παρουσιαστής – συγγραφέας, ο οποίος μίλησε στους παρευρισκόμενους για την ιδέα της οικολογικής μαγειρικής και την εξοικονόμησης ενέργειας κατά το μαγείρεμα, ενώ ετοίμασε επί τόπου ένα «μίνι οικολογικό μενού» αποτελούμενο από χειροποίητα ζυμαρικά με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά καθώς και μία σαλάτα με εποχιακές πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο «Ενεργειακές Γειτονιές2», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο διαδικτυακό τόπο του έργου: http://www.energeiakesgeitonies.eu/ καθώς και στη σελίδα του έργου στο facebook: www.facebook.com/energy.neighbourhoods.

Μετάβαση στο περιεχόμενο