Στη γιορτή των μαθητών του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι μαθητές του Λυκείου για τον εορτασμό της επετείου της επανάστασης του 1821. Παρόντες, επίσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου Γιάννης Μαρκόπουλος, και ο ειδικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Μπάρλας.
|download file .jpg 96 KB|

Η διοργανώτρια της γιορτής, φιλόλογος, Μαρίνα Σταυράκη, ανάμεσα στους μαθητές της μετά το τέλος της παράστασης.
|download file .jpg 97 KB|


Αποσπάσματα από το έργο του Διονύσιου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» παρουσίασαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Οι ερμηνείες των μαθητών τόσο στο σανίδι όσο και στο τραγούδι απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου, όσο και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, που, επίσης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση, μαθητές, υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας Μαρίνας Σταυράκη, παρουσίασαν δραματοποιημένα αποσπάσματα του αξεπέραστου έργου του εθνικού μας ποιητή, ενώ η χορωδία του σχολείου ερμήνευσε μελοποιημένα από το συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, αποσπάσματα του έργου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε η διευθύντρια του σχολείου Μαριάννα Μήλλα, ενώ η φιλόλογος – καθηγήτρια Μαρίνα Σταυράκη, διοργανώτρια της εκδήλωσης, μίλησε για τη σημασία της επετείου για τους σύγχρονους Έλληνες αλλά και για την εκπαιδευτική κοινότητα. «Για μας τους σύγχρονους Έλλήνες, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου δεν πρέπει να είναι μία απλή επέτειος. Αλλά πρέπει να αποτελεί το έναυσμα για ατομικό και συλλογικό προβληματισμό, την αφετηρία για να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο της Ελλάδας διεθνώς, την πηγή έμπνευσης για την ενίσχυση της εθνικής μας αυτοπεποίθησης» ανέφερε η κ. Σταυράκη, ενώ όσον αφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα, χαρακτήρισε την επέτειο της 25ης Μαρτίου ευθύνη και πρόκληση. «Έχουμε ευθύνη ως δάσκαλοι να διδάξουμε στη νέα γενιά την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και κληρονομιάς αλλά και να αφυπνίσουμε τους νέους για τον ιστορικό ρόλο της χώρας διαχρονικά. Η πρόκληση είναι να τους διδάξουμε ότι ακόμα και σήμερα, παρά τις πολλές μορφές υποδούλωσης που υπάρχουν, διατηρούν το δικαίωμα της διεκδίκησης αλλά και της αντίστασης σε κάθε μορφή καταδυνάστευσης».

Μετάβαση στο περιεχόμενο