Στη γειτονιά του Σωρού – Λάκκα Κότου ανέβηκε η επιτυχημένη παράσταση της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου «Ω, τί κόσμος μπαμπά!»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, απευθυνόμενος προς το ακροατήριο της παράστασης.Οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Ω, τι κόσμος μπαμπά!» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού επί σκηνής.Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Σωρού – Λάκκα Κότου Αθ. Νησιώτης, στο χαιρετισμό του προς τους παρευρισκομένους.


 


Κερδίζοντας το χειροκρότημα του θεατρόφιλου κοινού και παρόντος του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Νίκου Πέππα, ανέβηκε το επιτυχημένο έργο του Κώστα Μουρσελά «Ω, τι κόσμος μπαμπά!» σε μουσική Βασίλη Δημητρίου, και σκηνοθεσία Αντώνη Περπινιά, από τη θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Μαρούσι. Το έργο παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σωρού – Λάκκα Κότου «ʼγιος Ελευθέριος».


Απευθυνόμενος στο ακροατήριο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, μετέφερε την πρόθεση μετά τη γειτονιά του Σωρού η επιτυχημένη παραγωγή να συνεχίσει την περιοδεία της και σε άλλες γειτονιές του Αμαρουσίου στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου να προάγει τον πολιτισμό σε όλη την περιφέρεια του Δήμου στηρίζοντας και προωθώντας σημαντικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες.


Το «Ω, τί κόσμος μπαμπά!» είναι ένα σατιρικό θεατρικό κείμενο επιθεωρησιακού τύπου. ʼλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σκληρότητα μιλάει για την διάβρωση της ηθικής, την μέχρι εσχάτων αναζήτηση του πλούτου και της εξουσίας, το σαθρό πολιτικό σύστημα, τις δυσκολίες της καθημερινότητας, τις προβληματικές ανθρώπινες σχέσεις, το όνειρο για ένα καλύτερο κόσμο. Παρόλο που γράφτηκε την περίοδο της Δικτατορίας και παίχθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973 για πρώτη φορά, από το θίασο του Θεάτρου Σάτιρας, είναι μια καυστική σάτιρα και σήμερα εξίσου επίκαιρη.


Παρόντες στη θεατρική βραδιά ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σμυρνής, η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σωρού – Λάκκα Κότου Αθανάσιος Νησιώτης, μέλη του συλλόγου, κάτοικοι της περιοχής καθώς και φίλοι του θεάτρου.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο