Στην 42η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

«Η Συνταγματική Αναθεώρηση ευκαιρία για μια πιο ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Αυτοδιοίκηση»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης παραβρέθηκε στη δεξίωση για τη 42η επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε μήνυμα του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Φέτος συμπληρώνονται 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μία κατάκτηση που φέρει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το όραμα του για μία ισχυρή και υπερήφανη Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα κάνει τη δημοκρατία μας ουσιαστικότερη και θα κατοχυρώσει θεσμικά μία ριζική αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Πρέπει να αδράξουμε αυτή τη σπάνια ευκαιρία για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για τους ΟΤΑ προκειμένου να γίνουν πιο ισχυροί, λειτουργικά ανεξάρτητοι, οικονομικά αυτάρκεις και με ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη και είναι αυτή που κράτησε όρθιες τις τοπικές κοινωνίες.

Η συνεχιζόμενη κρίση κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να εμβαθύνουμε στο αγαθό της Δημοκρατίας και να το προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού, κρατώντας μακριά κορώνες λαϊκισμού, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

 

Αυτή η ιστορική επέτειος είναι ευκαιρία για περισυλλογή και απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία».

 

Σχετικά αρχείαΣτην 42η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης_1


Στην 42η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο