Στην χριστουγεννιάτικη βυζαντινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου παρευρέθη ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Πανοσιολογιώτατο ʼγιο Ιεροκύρηκα Νικάνωρ, τον πατέρα Αναστάσιο Τραϊφόρο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νικόλαο Πέππα, και το δημοτικό σύμβουλο Νικόλαο Αλεπού.
|download file .jpg 94KB|


 
Γιορτινούς βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν η χορωδία και η ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 60KB|

 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για το πρόγραμμα που παρουσίασαν.
|download file .jpg 75KB|


Στη συναυλία βυζαντινής μουσικής που παραχώρησε το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου στο αμφιθέατρο του πολυχώρου Maroussi Plaza επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, παρευρέθη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.


Στη διάρκεια της βραδιάς που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, μαθητές και απόφοιτοι του τμήματος βυζαντινής μουσικής του Ωδείου αλλά και σπουδαστές και χορωδοί της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού που επί σειρά ετών συνεργάζονται με το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου με άριστα αποτελέσματα, παρουσίασαν γιορτινούς βυζαντινούς ύμνους υπό τη διεύθυνση του πατέρα Αναστάσιου Τραϊφόρου, και παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα συνοδεία παραδοσιακών οργάνων υπό τον πατέρα Χρήστο Κυριακόπουλο.


Στο χαιρετισμό του προς το ακροατήριο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της βυζαντινής μουσικής ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της ελληνικής παράδοσης και επεσήμανε ότι το Μαρούσι ανέκαθεν ήταν και θα συνεχίσει να αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού.


Παράλληλα, συνεχάρη την ορχήστρα, τους μαθητές και τους καθηγητές για το πρόγραμμα που παρουσίασαν και από την πλευρά τους, οι καθηγητές του Ωδείου ευχαρίστησαν το Δήμαρχο κ. Πατούλη, και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νικόλαο Πέππα, για την άριστη συνεργασία.


Την επιμέλεια καθώς και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια του Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου Παλαμίδη.


Παρόντες στη βραδιά ήταν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Πανοσιολογιώτατος ʼγιος Ιεροκύρηκας Νικάνωρ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Αλεπούς, Κώστας Ρώτας, Παναγιώτης Σαγρής, καθώς και εκπρόσωποι του κλήρου. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο