Στην παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα σχολεία προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας

Print Friendly, PDF & Email|download _.jpg file 127 KB|

Στην παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα σχολεία προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας
 


Αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεχούς ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα ψυχικής υγείας, ο Δήμος Αμαρουσίου, μέσω του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, ξεκίνησε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

 

Για τη συνεργασία αυτή ο Δήμος Αμαρουσίου ενημέρωσε τους διευθυντές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας και μεταφέροντας το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αντώνης Παρτσινέβελλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που παρέχει το ΚΨΥ του Δήμου στον τομέα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων«Είναι γεγονός ότι το ΚΨΥ από την έναρξη της λειτουργίας του στο Δήμο Αμαρουσίου το 1997, έχει καταβάλλει σημαντική προσπάθεια και έχει επιτελέσει σημαντικό έργο διαγνωστικό, συμβουλευτικό και ψυχοθεραπευτικό, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των κατοίκων και δημοτών της πόλης του Αμαρουσίου.
Στόχος της νέας δημοτικής Αρχής, είναι η προώθηση και ενίσχυση του έργου αυτού, η βελτίωση, επέκταση και ανάδειξη των υπηρεσιών του Κέντρου, αλλά και η καλή και αποτελεσματική συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές υπηρεσίες.
Για το σκοπό αυτό στο άμεσο μέλημά μας είναι η συστέγαση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών, η ένταξή τους σε κοινό φορέα για καλύτερο συντονισμό των δράσεων και ενιαία κοινωνική πολιτική, με στόχο βέβαια την καλύτερη αλλά ταχύτερη εξυπηρέτηση του δημότη
».


Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο μοναδικός Δήμος στη χώρα που λειτουργεί αποκλειστικά με δική του πρωτοβουλία Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας των κατοίκων της πόλης.


Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι: Αξιολόγηση δυσκολιών στη μάθηση και το λόγο, λογοθεραπευτική και μαθησιακή παρέμβαση, αξιολόγηση ψυχολογικών, συναισθηματικών και αναπτυξιακών δυσκολιών, συμβουλευτική υποστήριξη σε επίπεδο ατόμου, ζεύγους και οικογένειας, υποστήριξη μητέρων και ψυχιατρική παρακολούθηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο