Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 1ης Πανελλήνιας Έρευνας γνώσης για το αλκοόλ συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ & του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμή χειραψία με τον Αν. Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης Γ. Μουζά, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αντ. Δημόπουλου, της Προέδρου της Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγεία μας» κα. Σ. Ξανθοπούλου και του Δ/ντή Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Μ. Μαυρικάκη.
|download file .jpg 61KB|Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης της 1ης Πανελλήνιας Έρευνας γνώσης για το αλκοόλ, που διοργάνωσε η Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγεία μας»
|download file .jpg 78KB|


Τη λειτουργία Κέντρων ενάντια στον αλκοολισμό εξετάζει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας με τη Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγεία μας»


Στην εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων της 1ης Πανελλήνιας Έρευνας γνώσης για το αλκοόλ που διοργάνωσε η Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγεία μας» με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.


Η 1η Πανελλήνια Έρευνα γνώσης για το αλκοόλ καταγράφει για πρώτη φορά το επίπεδο γνώσης των Ελλήνων, τις πιθανές συνέπειες της αλόγιστης χρήσης, καθώς και τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.


Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο σοβαρό πρόβλημα
από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και στον αποφασιστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν προς αυτή την κατεύθυνση οι ιατρικοί επιστημονικοί σύλλογοι και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις.     
«Μπορεί να μην αγγίζουμε στη χώρα μας τα επίπεδα άλλων προηγμένων χωρών της Ευρώπης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι και τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία δεν είναι εξίσου ανησυχητικά.
Βάσει επίσημων στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί κατά τα τελευταία χρόνια περισσότερες από διακόσιες άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από αλκοολική εξάρτηση, 5000 θάνατοι οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ, ενώ 30% των εφήβων μαθητών έχει πιει περισσότερες από 20 φορές σ’ ένα χρόνο με ιδιαίτερη προτίμηση στα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ» σημείωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στις σοβαρές επιπτώσεις που έχει στη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών η κατάχρηση του αλκοόλ.     


Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι «το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διατήρηση της υγείας των πολιτών και ιδιαιτέρα των εφήβων εξετάζει σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγεία μας» τη λειτουργία Κέντρων ενάντια στον αλκοολισμό και στους 160 Καλλικρατικούς Δήμους, μέλη του Δικτύου.


Την παρουσίαση τω αποτελεσμάτων και το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγεία μας» κα Σιμώνη Ξανθοπούλου, ενώ τα ευρήματα σχολίασαν η κα Βίκυ Βρανά Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕ.Ι. Σερρών, καθώς και ο κ. Γιάννης Μουζάς Αν. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής Αλκοολικού Ιατρείου – Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο κ. Αντώνης Δημόπουλος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του Δημάρχου, επιλέξτε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο