Στην παρουσίαση του Βιβλίου-Μελέτης: «Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης-Το κτίριο και η αποκατάσταση του», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα εκκλησιαστικά ιδρύματα του κόσμου, ταυτισμένο με την πνευματική ζωή της Ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην παρουσίαση του Βιβλίου-Μελέτης: «Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης-Το κτίριο και η αποκατάσταση του», που εκπονήθηκε από την Ερευνητική Ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών απεύθυναν χαιρετισμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Άρχων Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε Ν. Ξεξάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Εστίας Θεολόγων Χάλκης.

Για το βιβλίο μίλησαν οι συνεπιμελήτριες της Μελέτης και Ομότιμες Καθηγήτριες του ΑΠΘ Β.Χαστάογλου-Μαρτινίδη και Σ. Λαδά, ο καθηγητής του ΕΜΠ και Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών Ν. Ουζούνογλου και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της καθ’ημάς Ανατολής Σ.Τσιλένης.

Συντονίστρια της παρουσίασης ήταν η δημοσιογράφος Έλλη Στάη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για τη Μελέτη για την άψογη δουλειά τους και επισήμανε «Η αποκατάσταση  της Ιεράς Θεολογικής Σχολή Χάλκης είναι ένα πολύπλευρο και ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα εκκλησιαστικά ιδρύματα του κόσμου, ταυτισμένο με την πνευματική ζωή της Ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας. Το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο ιστορικό και ερευνητικό εργαλείο για όλους τους Έλληνες».

 

Σχετικά αρχείαΣτην παρουσίαση του Βιβλίου-Μελέτης: «Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης-Το κτίριο και η αποκατάσταση του», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στην παρουσίαση του Βιβλίου-Μελέτης: «Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης-Το κτίριο και η αποκατάσταση του», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο