Στην παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης «Αχαρναί-Όψεις της Ιστορίας του Δήμου και της Πόλης», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν πρότυπο δραστηριοποίησης των τοπικών κοινωνιών με στόχο να μείνει μία σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης «Αχαρναί-Όψεις της Ιστορίας του Δήμου και της Πόλης», κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου Αχαρνών Γ. Κασσαβού.

Η παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης έγινε, στο Δημαρχείο Αχαρνών, από την Δρ Ιστορίας της Τεχνολογίας και Διδάσκουσας στο ΕΜΠ κας Σοφίας – Αλεξίας Παπαζαφειροπούλου, η οποία είχε την επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Αχαρνών Γ. Κασσαβός, ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας και ο χορηγός της έκδοσης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Πρόκειται για μία έκδοση η οποία ανατρέχει στην ιστορία της πόλης, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεχάρη το Δήμαρχο Αχαρνών αλλά και την επιστημονική ομάδα που επιμελήθηκε την έκδοση για το άρτιο αποτέλεσμα.

«Πρόκειται για μία εξαιρετική έκδοση που αναδεικνύει την ιστορία της πόλης και τους κατοίκους της. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν πρότυπο δημιουργικότητας και δραστηριοποίησης των τοπικών κοινωνιών με στόχο να μείνει μία σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

« Η Αττική μας είναι ένας τόπος με πλούσια παράδοση και ιδιαίτερη φυσιογνωμία. Οφείλουμε όλοι να τιμούμε την ιστορίας της αλλά και να εργαστούμε για να χαράξει μία νέα, καλύτερη μέρα για τους πολίτες της».

 

Σχετικά αρχείαΣτην παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης «Αχαρναί-Όψεις της Ιστορίας του Δήμου και της Πόλης», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (1)


Στην παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης «Αχαρναί-Όψεις της Ιστορίας του Δήμου και της Πόλης», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (2)


Στην παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης «Αχαρναί-Όψεις της Ιστορίας του Δήμου και της Πόλης», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο