Στην παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας στο Σικάγο για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Οι ισχυροί δεσμοί των Ελλήνων Ομογενών με τις πατρογονικές ρίζες, συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, εκπροσώπησε  την ελληνική Τοπική  Αυτοδιοίκηση πρώτου Βαθμού στη παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας στο Σικάγο η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 29 Απριλίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Να σημειωθεί το Σικάγο είναι η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που το 1895  πραγματοποιήθηκε παρέλαση για την εθνική επέτειο ανεξαρτησίας. Στην παρέλαση συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές  της ελληνικής ομογένειας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συλλόγων και  φορέων.

Μεταξύ άλλων στην παρέλαση συμμετείχαν πάνω από 50 ενώσεις ελλήνων (επιχειρηματικές, θρησκευτικές, επαγγελματικές, κ.α). Την παρέλαση άνοιξαν οι εύζωνες οι όποιοι παρατάθηκαν διπλά στους επισήμους καθ’ όλη τη διάρκεια.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σικάγου Μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων Ιλινόις, Κ. Χανιωτάκης, επιφανείς πολιτικοί Ελληνοαμερικανικής καταγωγής, όπως η Υπουργός Οικονομικών Ιλινόις Μαρία Παππά, ο βουλευτής από την περιφέρεια του Μέριλαντ Γιάννης Σαρμπάνης, η Ελληνίδα Πρόξενος Πολυξένη Πετροπούλου, ο Γραμματέας Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων Γ. Σιγκιολτζάκης, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ο Εκπρόσωπος της γραμματείας της πολιτείας κ. Jesse White, ο Α. Παπαντωνίου Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ένωσης στην Αμερική, ο Φ. Παπαδόπουλος, ο σκηνοθέτης Γ. Σμαραγδής, ο πρώτος υπολοχαγός της πολεμικής αεροπορίας, Γ. Μαυρόπουλος Πρόεδρος του ερευνητικού κέντρου για την Μικρά Ασία και τον Πόντο, ο Καθηγητής ορθοπεδικής στο Μεμόριαλ κ. Σιάμπας κ.α.

Με αφορμή την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι σημαντικό και συγκινητικό να βλέπεις την ελληνική ομογένεια να κρατά τις  παραδόσεις της χώρας μας. Οι έλληνες ομογενείς είναι ο συνδετικός κρίκος με την μητέρα πατρίδα. Όλοι μαζί ενωμένη σαν μία γροθιά, αποδεικνύουμε  διαχρονικά ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά, έξω από τα μητρικά χώματα.

Η χαρά και η περηφάνια όλων των ελλήνων που βρεθήκαμε εδώ και παρακολουθήσαμε τη μεγαλειώδη παρέλαση της ελληνικής κοινότητας στο Σικάγο, είναι πολύ μεγάλη.

Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση και το επαναλαμβάνω ότι οι απανταχού ομογενείς με την απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα και το ισχυρό δέσιμό τους με τις  πατρογονικές ρίζες, είναι ο ισχυρός μας σύμμαχος στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης.

Ως Πρόεδρος των δημάρχων της χώρας εργάζομαι συνεχώς προκειμένου να επιτευχθεί η ενδυνάμωση των σχέσεων με την ομογένεια και τον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα από την πλευρά της πρέπει και οφείλει να ανταποδώσει την ουσιαστική στήριξη των ομογενών, δίνοντας τους το δικαίωμα ψήφου».

                    

Σειρά επαφών του Προέδρου της ΚΕΔΕ

Στο περιθώριο της παρέλασης είχε προσωπική συνάντηση με το Κυβερνήτη Ιλινόις κ. Bruce Rauner, το δήμαρχο του Σικάγο Ραμ Εμμάνουελ και τον εκπρόσωπο της γραμματείας της πολιτείας Jesse White. Το πρωί της Κυριακής ο Γ. Πατούλης παρακολούθησε την πρωινή θεία λειτουργία και δοξολογία χοροστατούντος του νέου μητροπολίτη Σικάγο κ. Ναθαναήλ. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετά τη λειτουργία είχε προσωπική συνάντηση με τον Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια της οποίας του πρόσφερε μια λιθογραφία της πόλης των Αθηνών.

 

Σχετικά αρχείαΣτην παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας στο Σικάγο για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης (1)


Στην παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας στο Σικάγο για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης (2)


Στην παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας στο Σικάγο για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης (3)


Στην παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας στο Σικάγο για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης (4)


Στην παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας στο Σικάγο για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης (5)


Στην παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας στο Σικάγο για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης (6)


Στην παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας στο Σικάγο για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης (7)


Στην παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας στο Σικάγο για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης (8)

Μετάβαση στο περιεχόμενο