Στην επετειακή εκδήλωση της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ερρίκος Ντυνάν» παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ερρίκος Ντυνάν» Σωτήρη Πράπα.
|download file .jpg 118Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό Ιωάννη Γρίβα, και στον πατέρα Χρυσόστομο, εκπρόσωπο του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου, στην εκδήλωση.
|download file .jpg 100Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πρόεδρο του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη.
|download file .jpg 74Kb|


Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, και καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα.

Στη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου, με την παρουσία πλήθους επιστημόνων από τον ιατρικό χώρο, και κυρίως τον κλάδο της καρδιοχειρουργικής, πολιτικών προσώπων, εκπροσώπων του ανώτατου κλήρου, δημοσιογράφων και άλλων παρισταμένων, τιμήθηκαν πρωτοπόροι καρδιοχειρουργοί που θεμελίωσαν την ελληνική καρδιοχειρουργική επιστήμη. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο καθηγητής Δημήτρης Λαζαρίδης, ο Δρ, Γιώργος Ανδριτσάκης, ο Γιώργιος Τόλης, ο Αλκιβιάδης Μιχάλης, ο Πέτρος Αλεβιζάτος κ.α.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς και ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος αναγορεύτηκε για το έργο του σε «Ιατρό Καρδίας και Ψυχής του Ανθρώπου». Εν απουσία του ιδίου, το βραβείο παρέλαβε, για να του το παραδώσει, ο διακεκριμένος στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, αλλά και του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η ελληνική καρδιοχειρουργική επιστήμη έχει διαπρέψει τόσο στην πατρίδα μας όσο και στο εξωτερικό. Τιμητικές εκδηλώσεις όπως η σημερινή αποτελούν μία ελάχιστη πράξη αναγνώρισης της πολύτιμης προσφοράς των επιστημόνων αυτών στον άνθρωπο και στη ζωή. Όλοι μας έχουμε ηθική υποχρέωση να τιμούμε όσους περιθάλπουν και προσφέρουν ίαση στον ανθρώπινο πόνο, όσους μπορούν μέσα από την επιστήμη ή και μέσα από την τέχνη, άλλες φορές, να ευφραίνουν την ανθρώπινη καρδιά και ψυχή».

Μετάβαση στο περιεχόμενο