Στην επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Στην εορταστική εκδήλωση των μαθητών του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου,  με αφιερώματα, απαγγελίες ποιημάτων, επετειακά τραγούδια από τη χορωδία  και παραδοσιακούς χορούς, παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη.

Μεταφέροντας τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη προς τους μαθητές, μαθήτριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό, η Αντιδήμαρχος κα Ρένα Χαλιώτη συνεχάρη  τον Λυκειάρχη κ. Γεωργόπουλο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του  εορτασμού της Εθνικής Επετείου στο σχολείο με την έμπρακτη συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας, καθώς μέσα από αυτές τις δράσεις οι νέες γενιές διατηρούν  ζωντανή την ιστορική μνήμη και διδάσκονται τις αξίες της ελευθερίας και τη δημοκρατίας που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοι μας, οι οποίοι δεν δίστασαν να θυσιάσουν τη ζωή τους για να κάνουν πράξη το όραμά τους.     

Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία του σχολείου με «Τη Υπερμάχω, ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ανδρέας Κούκος, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργων του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η Χορωδία του σχολείου τραγούδησε επίκαιρα τραγούδια όπως «Να’τανε το 21»,  «Δέκα παλικάρια», «ο Γέρος του Μοριά» κ.α. και ο μαθητής Β. Καφαντόγιας απήγγειλε τον Όρκο των Φιλικών. Επίσης αναπτύχθηκε το χρονικό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, απόσπασμα του χρονικού για τη συμβολή του ναυτικού αγώνα, χρονικ;O για τα γεγονότα της στεριάς και αναπτύχθηκε η σημασία της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης η Προϊσταμένη του Διοικητικού Τομέας Β/θμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κα Σαραντοπούλου.                       

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο απο την επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου (1)


Στιγμιότυπο απο την επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου (2)


Στιγμιότυπο απο την επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο