Στην επετειακή αντικατοχική εκδήλωση για τα 37 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση για τα 37χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι.
|download file .jpg 62 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Ιωσήφ Ιωσήφ.
|download file .jpg 62 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας Λοΐζο Λοΐζο.
|download file .jpg 74 Kb|


Ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με σύγχρονους και παραδοσιακούς χορούς παρουσίασε ο χορευτικός όμιλος του Πανεπιστημίου της Κύπρου.
download file .jpg 72 Kb||download file .jpg 72 Kb|
|download file .jpg 84 Kb|


Στην εκδήλωση με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 37 χρόνων από το διπλό έγκλημα του πραξικοπήματος που οδήγησε στη χούντα των Αθηνών, και της τουρκικής εισβολής που κατέληξε στο διαμελισμό και στη μόνιμη κατοχή της Κύπρου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε) και η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε) σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρεσβεία, το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αναφορά στην πρόσφατη τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, επεσήμανε ότι φέτος οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποιούνται σε ατμόσφαιρα βαρύτερη από κάθε άλλη χρονιά.


«Εκπροσωπώντας το λαό του Αμαρουσίου, θα ήθελα να εκφράσω τη συντριβή όλων μας για το θλιβερό αυτό γεγονός μαζί με τη βαθιά συμπάθειά και συμπαράστασή μας προς τους συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης. Βρισκόμαστε στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών και είμαστε στη διάθεσής τους για να τους παράσχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση και βοήθεια» ανέφερε ο κ. Πατούλης.


Ως έμπρακτη απόδειξη της συμπαράστασης του Δήμου Αμαρουσίου, ο Γιώργος Πατούλης, επικαλέστηκε την άμεση ανταπόκριση του Δήμου στην έκκληση που απηύθυναν οι Κυπριακές Αρχές για φιάλες αίμα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των τραυματιών του τραγικού δυστυχήματος, στέλνοντας 50 φιάλες από τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.


Την απερίφραστη καταδίκη στο δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος της Χούντας των Αθηνών και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ε και αναπληρωτής πρόεδρος της Ο.Κ.Ο.Ε Λοΐζος Λοϊζος, κάνοντας μία αναδρομή στα γεγονότα που προηγήθηκαν και που άνοιξαν τελικά το δρόμο για την τουρκική εισβολή.


Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Ιωσήφ Ιωσήφ. «Σε εκδηλώσεις όπως τη σημερινή, η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονάει. Έτσι θα έλεγε ο Γιώργος Σεφέρης. Θυμόμαστε και πονούμε αυτές τις μέρες, γιατί η μνήμη πάει πίσω 37 χρόνια. Γυρίζει σε αγαπημένους γενέθλιους τόπους. Μας παίρνει ξανά στις σκλαβωμένες γειτονιές, τα χωριά και τις πόλεις μας» ανέφερε ο κ. Ιωσήφ.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, Κύπριοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, και ο Ανδρέας Βοσκός.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Μεγαλονήσου, που παρουσίασε ο χορευτικός όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο