Στην εκπαιδευτική ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΗ δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, κατά το χαιρετισμό της στην ημερίδα.Η δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη, με την, επίσης, συμμετέχουσα στην ημερίδα Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Λιλίκα Βασιλάκου.


Στην εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην πόλη Ναυπλίου με θέμα: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο», συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου δια της εκπροσώπου του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, δημοτικής συμβούλου – υπεύθυνης για θέματα καθημερινότητας του πολίτη Ρένας Χαλιώτη.


Χαιρετίζοντας εκ μέρους του Δημάρχου τις εργασίες της ημερίδας, η κ. Χαλιώτη, μέσα από το παράδειγμά της ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κατά τα προηγούμενα έτη αλλά και τις τρέχουσες αρμοδιότητες που έχει αναλάβει, ανέδειξε την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου στην υποστήριξη γυναικών σε θέσεις ευθύνης καταθέτοντας, παράλληλα, την απόλυτη συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Πατούλη, προς το έργο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, όπως αποδεικνύεται και από τη Χάρτα Ισότητας των Δύο Φύλων που έχει υπογράψει ο Δήμος ήδη από το Νοέμβριο του 2011.


«Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει κάθε προσπάθεια που προωθεί την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των τοπικών κοινωνιών όπως είναι η σημερινή ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών» ανέφερε η κ. Χαλιώτη, στο χαιρετισμό της σημειώνοντας, επίσης, ότι «η αυτοδιοίκηση ως θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα στην κοινωνία μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της πρόκλησης για μία κοινωνία που θα χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και ισότητα των δύο φύλων, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία».


Οι εργασίες της ημερίδας επικεντρώθηκαν στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή χάρτα και την εφαρμογή της στις τοπικές κοινωνίες, τις δομές ισότητας στις τοπικές κοινωνίες, τους κοινωνικούς ρόλους των δύο φύλων, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον αλλά και την εικόνα των γυναικών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο