Στην εκδήλωση της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου για την 25η Μαρτίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της Ένωσης Πελ/σίων Αμαρουσίου, παρουσία φίλων και μελών της Ένωσης, εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων της πόλης, των Δημοτικών Συμβούλων Δ. Καρλαύτη, Αθ. Βλαχοπιώτη, Δ. Σμυρνή, Ν. Αλεπού του πρώην Δημάρχου Χρ. Βλάχου και του Γ.Γ. της Ένωσης Τριπολιτών Αλ. Βασιλακόπουλου.
|download file .jpg 88 KB|
|download file .jpg 92 KB|


 


Στην εκδήλωση μνήμης της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από την Πρόεδρο κα. Πόπη Βραχιώτου Λυμπεροπούλου και τα μέλη του Δ.Σ.

Στη κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από φίλους και μέλη της Ένωσης, παρουσία  εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων της πόλης,των Δημοτικών Συμβούλων Δ. Καρλαύτη, Αθ. Βλαχοπιώτη, Δ. Σμυρνή, Ν. Αλεπού του πρώην Δημάρχου Χρ. Βλάχου, του Γ.Γ. της Ένωσης Τριπολιτών Αλ. Βασιλακόπουλου, η χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Αμαρουσίου απέδωσε τραγούδια αφιερωμένα στους ήρωες του ’21.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ελληνικότητα των Ηρώων του ’21 σημειώνοντας ότι «ως σύγχρονοι Έλληνες έχουμε ηθική υποχρέωση να προασπίσουμε την αλήθεια, την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Τιμή στο ορόσημο του 1821 σημαίνει επίσης να σταθούμε μαχητικά με αποφασιστικότητα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας. Αν πράγματι, τα ινδάλματα μας είναι ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, ο Τζαβέλας, ο Μακρυγιάννης ο Μπότσαρης ας κάνουμε πράξη τις επιταγές του. Ας διδαχθούμε από τα κατορθώματα τους, αλλά και από τα λάθη τους».
Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Πρόεδρος της Ένωσης Πελ/σίων Αμαρουσίου Πόπη Βραχιώτη Λυμπεροπούλου, ενώ με θέμα:«Το νόημα της 25ης Μαρτίου 1821» μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης  Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτ. Τζόκας.


Μετάβαση στο περιεχόμενο