Στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα Εξαφανισμένα Παιδιά που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Η Δημοτική Σύμβουλος Ρ. Χαλιώτη, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη συμμετέχει στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»Η Δημοτική Σύμβουλος Ρ. Χαλιώτη με τον Πρόεδρο του Χαμόγελου Του Παιδιού Κ. Γιαννόπουλο.


Στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και κινητοποίησης για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ζάππειο Μέγαρο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εξαφανισμένων Παιδιών (25 Μαΐου) συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει εκπροσωπώντας την Ελλάδα στις εκδηλώσεις για την «Παγκόσμια Ημέρα Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά», που συνδιοργανώνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο το Missing Children Europe και σε διεθνές επίπεδο το International Centre For Missing and Exploited Children και το Global Missing Network.


Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για ένατη συνεχή χρονιά, απηύθυναν χαιρετισμό η βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ. ʼννα Καραμανλή και οι Πρέσβεις των ΗΠΑ, του Βελγίου, του Καναδά και Σερβίας. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος  κος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.


Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη κα. Ρένα Χαλιώτη.
Η κα Χαλιώτη μεταφέροντας το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου στον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού κο Κώστα Γιαννόπουλο τον συνεχάρη  για το σημαντικό έργο που επιτελεί το Χαμόγελο του Παιδιού, του οποίου είναι Πρόεδρος, καθώς και για την αξιέπαινη και ακούραστη προσωπική προσπάθεια του, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την κοινωνία στο σοβαρό ζήτημα της εξαφάνισης παιδιών.
Παράλληλα, η κα Χαλιώτη μετέφερε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του κου Δημάρχου στη διαρκή προσπάθεια για την στήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο.


Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές έδωσαν χρήσιμες συμβουλές αντιμετώπισης της εξαφάνισης ενός παιδιού προς τους γονείς και το οικείο περιβάλλον τους, καθώς και συμβουλές προς όλους για το πώς μπορούμε να αποτρέψουμε και πως μπορούμε να συμμετέχουμε στη διαδικασία εντοπισμού των παιδιών, με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού.
Επίσης έδωσαν συμβουλές πρόληψης προς τα παιδιά, αλλά και συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν εάν χαθούν.


Η συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 / Amber Alert Hellas κα Ιωάννα Λαγουμιντζή έδωσε σημαντικά στατιστικά  στοιχεία από τις εξαφανίσεις ανηλίκων στην Ελλάδα και Διεθνώς, ενώ από την πλευρά του Γραφείου Εξαφανισθέντων Ατόμων της ΕΛΑΣ, ο Αστυνόμος Β’ κος Παναγιώτης Παπαντώνης παρουσίασε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εξαφανίσεων ανηλίκων της ΕΛΑΣ.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδειξη των Κυνοφιλικών Ομάδων του Χαμόγελου του Παιδιού στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο