Στην ανακύκλωση παρέδωσε 1065 τεμάχια μηχανογραφικού εξοπλισμού ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 112KB||download file .jpg 115KB| 


Γ. Πατούλης: Τίποτα δεν πάει χαμένο. Η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική για όσους εργάζονται στο Δήμο και αποτελεί ζήτημα προσωπικής και συλλογικής προσπάθειας

Στο δρόμο της ανακύκλωσης οδηγήθηκε ο παλαιός μηχανογραφικός εξοπλισμός του Δήμου Αμαρουσίου που είχε αποσυρθεί από τις υπηρεσίες, μετά την αφαίρεση όλων την χρήσιμων ανταλλακτικών, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που εξελίσσεται στο Μαρούσι για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στέλνοντας το μήνυμα ότι «η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και του καθενός μας χωριστά», επίβλεψε προσωπικά τη διαδικασία, ως μία συμβολική κίνηση συμμετοχής και ευαισθητοποίησης για την προώθηση της ιδέας της ανακύκλωσης, η οποία είναι καθοριστική στην προστασία του περιβάλλοντος. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης σημείωσε:
« Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι πρωτοπόρος στην ανακύκλωση τους τελευταίους τριάντα μήνες. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αποτέλεσμα των οποίων είναι να ανακηρυχθεί πρώτος Δήμος στο Λεκανοπέδιο, μετά τον Δήμο της Αθήνας στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.
Σήμερα παραδίδουμε  στην ανακύκλωση σημαντική ποσότητα από τον παλαιό μηχανογραφικό εξοπλισμό στέλνοντας το μήνυμα ότι η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική για όσους εργάζονται στο Δήμο και αποτελεί ζήτημα προσωπικής και συλλογικής προσπάθειας. Η προστασία του περιβάλλοντος και η επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης  μας αφορά όλους και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σ’ αυτό.» 

Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε για ανακύκλωση αποτελείται από:
–  235 τεμάχια ηλεκτρονικών υπολογιστών
–  283 οθόνες υπολογιστών τύπου CRT
–  105 εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, σαρωτές
–  20 λοιπά είδη ( fax ups, φωτοτυπικά )
–  227 πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών
–  225 ποντίκια ηλεκτρονικών υπολογιστών
–  15 Τηλεφωνικές συσκευές

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προμηθευτεί από το 2008 τρία νέα ειδικά απορριμματοφόρα για την ανακύκλωση από την ΕΕΑΑ, ενώ συμμετέχει σε ενημερωτικά προγράμματα, αλλά και σε προγράμματα για την ανακύκλωση:
– Συσκευασιών χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού και αλουμινίου  
– Οικιακών μπαταριών
– Ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών
– Συσσωρευτών αυτοκινήτων
– Λιπαντικών ελαίων
– Ελαστικών οχημάτων
– Συσκευών και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας
Επίσης συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο « Σχολεία για την Ανακύκλωση»                                           

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο