Στην αδελφοποίηση των Ολυμπιακών πόλεων Αμαρουσίου και Τσαογιάνγκ της Κίνας προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download _.jpg file 107 KB|

Στην άμεση δραστηριοποίηση της αδελφοποίησης  του Ολυμπιακού Δήμου Αμαρουσίου με την Ολυμπιακή πόλη Τσαογιάνγκ της Κίνας, συμφώνησαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο Γενικός Γραμματέας Αδελφοποιήσεων της Κίνας κ. ΗΕ Jifeng, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2007 στο δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η διευθύντρια της γαλλικής διεύθυνσης του κινεζικού Συνδέσμου Φιλίας με χώρες του εξωτερικού κ. Dong Kaijian, ο βοηθός διευθυντή της γαλλικής διεύθυνσης του κινεζικού Συνδέσμου Φιλίας με χώρες του εξωτερικού κ. Hao Zhongwei και ο Πρόεδρος του Ευρωκινεζικού Κέντρου ΄Ερευνας και Ανάπτυξης Σταύρος Νικολακόπουλος.


Ειδικότερα , στα πλαίσια ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων, αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν:|download _.jpg file 82 KB|


  • Στην πραγματοποίηση καλλιτεχνικών παραστάσεων το καλοκαίρι στο Δήμο Αμαρουσίου που θα περιλαμβάνουν Θέατρο Σκιών, ακροβατικά και Κινέζικη όπερα.

  • Στην προώθηση των σχετικών διαδικασιών για την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο που θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2007 στην πόλη Τσαογιάνγκ του Πεκίνου.
 

Μιλώντας στην κινεζική αντιπροσωπεία ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό αδελφοποίησης των δύο πόλεων που είχε ξεκινήσει το 2004, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τόνισε, μεταξύ άλλων:


«Η Νέα Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι ωφελεί την πόλη και τους κατοίκους της η  αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου με άλλες πόλεις. Γιατί με τον τρόπο αυτό προάγονται πρωτοβουλίες και δράσεις διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας. Και επιτυγχάνεται μια αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ομοειδών προβλημάτων αλλά και μια συστηματικότερη επιδίωξη στόχων αμφίδρομης ζωτικότητας και για τις δύο πλευρές.


Στο πλαίσιο αυτό πέρα από την ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης με τις μέχρι σήμερα αδελφοποιημένες πόλεις (Φαένζα Ιταλίας, Πλοέστι Ρουμανίας, 6ο διοικητικό τμήμα Βουκουρεστίου, Νις Σερβίας) έχουμε ήδη εκκινήσει διαδικασίες αδελφοποίησης ή υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας με άλλες 10 ευρωπαϊκές πόλεις (από χώρες όπως Σουηδία, Ολλανδία, Λιθουανία, Ρουμανία, Κύπρος, Βέλγιο, Ιταλία, Πορτογαλία) προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πυκνό πλέγμα σχέσεων που θα προσφέρει σε όλους σημαντικές ευκαιρίες αειφόρου ανάπτυξης.
Σε συνέχεια αυτής της δυναμικής μας πολιτικής, επιλέξαμε μια μη ευρωπαϊκή πόλη, την πόλη της Τσάογιανγκ, ως αδελφή ολυμπιακή πόλη, καθώς πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την αδελφοποίηση θα προωθηθεί μια ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των δύο λαών με απόλυτο σεβασμό στην πολιτισμική ποικιλομορφία, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την κοινωνία των πολιτών των δύο πόλεων».


Ο Γενικός Γραμματέας Αδελφοποιήσεων της Κίνας HE Jifeng, αφού ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα στην αδελφοποίηση Αμαρουσίου και Τσαογιάνγκ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και την Κίνα, ως δύο χώρες με πανάρχαιο πολιτισμό, καθώς επίσης και  στις ιστορικές συμπτώσεις, που – όπως χαρακτηριστικά είπε –  είναι ότι η χρονική συγκυρία διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή το 2004 στην Αθήνα, «το λίκνο του πολιτισμού της Δύσεως» και οι επόμενοι το 2008 στο Πεκίνο «το λίκνο του πολιτισμού της Ανατολής». Η δεύτερη σύμπτωση – όπως είπε – είναι ότι και οι δύο πόλεις φιλοξενούν τα ολυμπιακά στάδια των χωρών τους.


Στη συνάντηση ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης προσέφερε στην κινέζικη αντιπροσωπεία αναμνηστικά δώρα και ειδικό έντυπο με την ιστορία του Αμαρουσίου στην κινέζικη γλώσσα. Στη συνέχεια παρέθεσε μικρή δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων της πόλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο