Στενότερη συνεργασία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου με το Συνήγορο του Πολίτη για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με τις εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτη Αλ. Μοσχοπούλου, Εγκληματολόγο και Ν. Μπαφέ Ψυχολόγος, με τη συμμετοχή του επιστημονικού προσωπικού από το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης – Πρόνοια, τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και εκπροσώπους από όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου.


 


Συνάντηση με εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτη, εξειδικευμένους στα Δικαιώματα του Παιδιού είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με τη συμμετοχή του επιστημονικού προσωπικού από το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης – Πρόνοια, τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και εκπροσώπους από όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου.   


Εκ μέρους του Συνηγόρου του Πολίτη συμμετείχαν στη συνάντηση η κα Αλεξάνδρα Μοσχοπούλου, Εγκληματολόγος και η κα Νίκη Μπαφέ Ψυχολόγος.   


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκαν θέματα  που αφορούσαν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και διεκπεραίωση των αιτημάτων των ανηλίκων σχετικά με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, όπως η κάθε μορφής κακοποίηση
ενός παιδιού. Επίσης ζητήματα που αφορούν στο σχολικό εκφοβισμό, στην προστασία και στη σωστή διαχείριση των απόρρητων στοιχείων κάθε περίπτωσης, καθώς και τα όρια και το πλαίσιο συνεργασίας με τη σχολική κοινότητα, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη την υποστήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα και ζητούν βοήθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου.   


Οι εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη εξέφρασαν στον κο Πατούλη την ικανοποίησή τους για την άρτια κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού του Δήμου, καθώς και για το αποτελεσματικό δίκτυο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί   αφενός μεν μεταξύ των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και αφετέρου με τους κρατικούς φορείς που εξειδικεύονται σε θέματα παιδιού.


Οι εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη επισήμαναν ότι οι Ψυχολόγοι και οι Κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται καθημερινά στη πρώτη γραμμή και καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολα και σύνθετα κοινωνικά προβλήματα που απαιτούν άμεση και σωστή αντιμετώπιση.     


 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης επικροτώντας την πρωτοβουλία των Κοινωνικών Υπηρεσιών για στενότερη συνεργασία, με το Συνήγορο του Πολίτη, υπογράμμισε:
«Η σημερινή συνάντηση ανάμεσα στους δύο φορείς σηματοδοτεί μία σημαντική συνεργασία, καθώς ο Συνήγορος του Πολίτη ως Ανεξάρτητη Αρχή δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές και προτείνει θεσμικές λύσεις για την προάσπιση εν προκειμένω των δικαιωμάτων του παιδιού, σε μια εποχή που τα παιδιά βάλλονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες και της οικονομικής κρίσης. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι ανοικτές σε όλους, προκειμένου να προσφέρουν υποστήριξη      στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.»                                  


Εκ μέρους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου συμμετείχαν:
-Οι Ψυχολόγοι: Φωτεινή Ιωαννίδου, Παναγιώτα Βαγενά, Νίκη Τσιούγκου, Ευανθία Παπαδάκη.
-Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί: Ελένη Γιαννακοπούλου, Νίκη Ζαφειροπούλου, Ευαγγελία Αθανασίου, Μαρία Κατσάνου, Κυριακή Χάλκου και η διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών Μαρία Κάβουρα.      
                 


 


 


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο