Στενή συνεργασία και συντονισμός όλων των αστυνομικών δυνάμεων για τον έλεγχο της παραβατικότητας και της παράνομης στάθμευσης στο Εμπορικό Κέντρο αποφασίστηκε σε σύσκεψη, υπό το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Η συνεργασία και ο συντονισμός  όλων των αστυνομικών δυνάμεων, του Αστυνομικού Τμήματος, της Τροχαίας, της Ασφάλειας και της Πυροσβεστικής αποφασίσθηκε στη κοινή σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη με τους επικεφαλής των αντίστοιχων αστυνομικών δυνάμεων και μελών της Διοίκησης.

Στόχος της προσπάθειας αυτής, είναι ο έλεγχος της παραβατικότητας και της παράνομης στάθμευσης στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα πλησίον της πλατείας Ευτέρπης, καθώς και η περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τις πρωτόγνωρες πυρκαγιές το τελευταίο διάστημα και οι οποίες προκαλούν προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 παρέστησαν:
Ο Ταξίαρχος της Δ/σης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Βουτσέλας, ο Αστυνομικός Δ/ντής Υπηρεσίας Ασφαλείας Β. Αττικής κ. Γιάννης Λάσπας, ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Ασημακόπουλος, ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Κηφισιάς, Αστυνόμος Α’ κ. Γιάννης Κιούσης και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, Αστυνόμος Α’ κ. Βασίλης Τσαγιάννης. 
Εκ μέρους της Διοίκησης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Κάββαλος, Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Νικόλαος Πέππας, ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης κ. Δημήτρης Καρλαύτης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.

Στη εισήγηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ζήτησε την εντατικοποίηση των ενεργειών  μέσα από το συντονισμό και τη στενή συνεργασία όλων των αστυνομικών δυνάμεων για τον έλεγχο της παραβατικότητας στο Κέντρο της πόλης και της παράνομης στάθμευσης και κυρίως  πλησίον της πλατείας Ευτέρπης όπου πραγματοποιείται το μεγάλο έργο, που αφορά στην κατασκευή του υπόγειου παρκινγκ.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι παρά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τη σήμανση, λόγω των παρανόμως διπλο παρκαρισμένων  οχημάτων στη συμβολή της Βασ. Όλγας με τον πεζόδρομο της Ερμού δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στην 28η Οκτωβρίου, τη Βασ. Σοφίας μέχρι κα την Κηφισίας, προκαλώντας κυκλοφοριακή ασφυξία, εκνευρισμό, καθυστερήσεις και αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η τροχαία καταβάλει αξιέπαινες προσπάθειες, αλλά θα πρέπει να μοιράσουμε το πρόβλημα, προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε με τη συνεργασία όλων.
Επίσης αναφερόμενος στο πρωτόγνωρο γεγονός για την πόλη, μέσα σε 10 ημέρες να έχουν προκληθεί 5 εστίες πυρκαγιάς, επισήμανε ότι δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά από την πυκνότητα και την αναίτια εκδήλωσής τους, ζητώντας την περαιτέρω διερεύνηση, ενώ όπως ανέφερε έχει ήδη αρχίσει η διερεύνηση και μέσα από τις τηλεκάμερες των εταιρειών που βρίσκονται κοντά στις σημεία εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ο Ταξίαρχος της Δ/σης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Βουτσέλας, υπογράμμισε ότι είναι γεγονός  ότι η Τροχαία δεν μπορεί να τα προλάβει όλα, είναι πολλά τα οχήματα, μεγάλο το οδικό δίκτυο γι’αυτό θα πρέπει το Α.Τ. Αμαρουσίου να κάνει την παρουσία του πιο συχνή τις ώρες αιχμής που είναι ανοικτά τα καταστήματα σε συνεργασία με την Τροχαία, ενώ θα γίνει συχνότερη και η παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ στο Κέντρο. «Η συνεργασία θεωρείται δεδομένη, ώστε να υπάρχει διαρκής παρουσία και να εξομαλυνθεί το πρόβλημα. Αναγνωρίζουμε την αγωνία σας και θα είμαστε συμπαραστάτες στην προσπάθεια σας» ανέφερε ο κ. Βουτσέλας.

Ο Αστυνομικός Δ/ντής Υπηρεσίας Ασφαλείας Β. Αττικής κ. Γιάννης Λάσπας επεσήμανε ότι στατιστικά στην πόλη έχει μειωθεί η παραβατικότητα σε κλοπές οικιών και επιχειρήσεων και εξέφρασε ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και στις άλλες μορφές παραβατικότητας. Αναφερόμενος στη πρόσφατες πυρκαγιές διαβεβαίωσε ότι η Ασφάλεια θα συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με παράλληλες έρευνες και ότι θα παράσχει ότι στοιχείο έχει στη διάθεση της, ώστε να το εξειδίκευση η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Ασημακόπουλος, επισήμανε ότι διερευνώνται τα αίτια των πυρκαγιών, υπογραμμίζοντας και από την πλευρά του ότι υπάρχει προβληματισμός για τη συχνότητά τους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Έχει ζητηθεί – πρόσθεσε-  από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού να πάρει στοιχεία από κάθε πυρκαγιά για να τα συσχετίσει, εκφράζοντας την  πεποίθηση ότι θα υπάρχουν αποτελέσματα.

Ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Κηφισιάς, Αστυνόμος Α’ κ. Γιάννης Κιούσης υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται επιπρόσθετη σήμανση στο σημείο που γίνονται τα έργα ή οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σας έχουν γίνει οι πρέπουσες μελέτες. Πάντοτε όταν εκτελούνται έργα σε κομβικά σημεία παρατηρείται ανάσχεση της κυκλοφορίας. Αυτό που θα κάνουμε είναι να ομαλοποιήσουμε την κυκλοφορία, ώστε να μην μένει ο κόσμος ακινητοποιημένος για αρκετό χρονικό διάστημα, όσο διαρκεί το έργο.          

 Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, Αστυνόμος Α’ κ. Βασίλης Τσαγιάννης σημείωσε ότι το Α.Τ. Αμαρουσίου ήταν παρών στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών και όπου αλλού χρειασθεί, ενώ για το κυκλοφοριακό πρόβλημα υπογράμμισε ότι θα υπάρχει πυκνότερη αστυνόμευση  για την παράνομη στάθμευση σε συνεργασία με την Τροχαία. 

 

Σχετικά αρχείαΣτενή συνεργασία και συντονισμός όλων των αστυνομικών δυνάμεων για τον έλεγχο της παραβατικότητας και της παράνομης στάθμευσης στο Εμπορικό Κέντρο αποφασίστηκε σε σύσκεψη, υπό το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη _1

Μετάβαση στο περιεχόμενο