Στα Θυρανοίξια του ιστορικού, βυζαντινού παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου στο Μαρούσι παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκαν τα Θυρανοίξια  του ανακαινισθέντος εκ βάθρων ιστορικού, βυζαντινού παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου στο Μαρούσι ( Βασιλέως Κωνσταντίνου & Στεφ. Δραγούμη), την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2017. 

Της τελετής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού  κ.κ. Κύριλλος, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και πλήθος πιστών.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στα εκατοντάδες βυζαντινά παρεκκλήσια που είναι διάσπαρτα σε όλο το Μαρούσι και χρονολογούνται κυρίως τον 15ο -16ο αιώνα.

«Το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου μετά την εκ βάθρων ανακαίνισή του αποτελεί ένα στολίδι για την Ενορία του Αγίου Νικολάου, το Δήμο Αμαρουσίου, την Μητρόπολη και για όλους τους πιστούς» υπογράμμισε ο κ.κ. Κύριλλος και ευχαρίστησε τα εκκλησιαστικά συμβούλια, τους ιερείς και  όλους όσοι βοήθησαν στην ανακαίνιση του παρεκκλησίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αντάλλαξε θερμές ευχές με τους παριστάμενους πιστούς και ευχαρίστησε τους συντελεστές για την άοκνη προσπάθεια τους, ώστε μετά από μία μακρόχρονη και δύσκολη  διαδικασία, το ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου να δίνεται για χρήση στην Ενορία του Αγίου Νικολάου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, οι Αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Ρένα Χαλιώτη, ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης  Δημήτρης Καρλαύτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Κόνιαρης. 

 

Σχετικά αρχείαΣτα Θυρανοίξια του ιστορικού, βυζαντινού παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου στο Μαρούσι παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_1


Στα Θυρανοίξια του ιστορικού, βυζαντινού παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου στο Μαρούσι παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_2


Στα Θυρανοίξια του ιστορικού, βυζαντινού παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου στο Μαρούσι παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο