Στα εγκαίνια της έκθεσης τρισδιάστατης φωτογραφίας με τίτλο: «Τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο» παρευρέθη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Κώστας Κρικέλης ενώ ξεναγεί το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και τους επισκέπτες της έκθεσης.
|download file .jpg 88Kb|


Στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο χαιρετισμό του.
|download file .jpg 83Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ κόβει την κορδέλα, περιστοιχισμένος από το δημιουργό– δημοσιογράφο Κώστα Κρικέλη, και τον πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου Νίκο Πέππα.
|download file .jpg 75Kb|


Τα εγκαίνια της έκθεσης τρισδιάστατης φωτογραφίας του δημοσιογράφου Κώστα Κρικέλη, με τίτλο: «Τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο» που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» τέλεσε, παρουσία πλήθους επισκεπτών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Παρουσιάζοντας τα φωτογραφικά έργα που εκτίθενται, ο δημιουργός – δημοσιογράφος Κώστας Κρικέλης, μίλησε για ένα ταξίδι από την Ελλάδα μέχρι το Λονδίνο μέσα από τα αρχαιοελληνικά γλυπτά, που ο επισκέπτης γνωρίζει στην πραγματική τους διάσταση χάρη στην τεχνική της τρισδιάστατης φωτογραφίας, η οποία, όπως αποκάλυψε, έχει ενάμισι αιώνα ζωής!

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Νικόλαο Πέππα, αλλά και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της πρωτότυπης αυτής έκθεσης.

«Στην έκθεση φωτογραφιών με γλυπτά του Παρθενώνα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα ανεπανάληπτου κάλλους γλυπτά του μνημείου όπως είναι στην πραγματική τους μορφή, στις τρεις διαστάσεις τους, ανάγλυφα, με πραγματική αίσθηση βάθους και λεπτομέρειας. Για μας τους Έλληνες τα γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν σημείο αναφοράς στην πολιτιστική μας κληρονομιά, για αυτό και ως Δήμος στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της καλύτερης κατανόησης της ιστορίας του και ανάδειξης της αισθητικής του από μία νέα οπτική» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ακολούθησαν το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων της έκθεσης από τον κ. Πατούλη, μαζί με τους κ.κ. Πέππα και Κρικέλη, και η ξενάγηση των επισκεπτών από τον ίδιο το δημιουργό. Φορώντας τα ειδικά 3D γυαλιά, οι επισκέπτες αποκωδικοποίησαν τις λεπτομέρειες των γλυπτών όπως τις συνέλαβε με το φακό του ο Κώστας Κρικέλης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης, η πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Αλεπούς και Αθανάσιος Βλαχοπιώτης, η αντιπρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου κ. Βογιατζόγλου, και πολύς κόσμος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2011 λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., και το Σαββατοκύριακο από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο