ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2019: 20ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Αφιερωμένο στη μνήμη των 10 χρόνων από το θάνατο του δασκάλου και εμπνευστή του Φεστιβάλ Ευγένιου Σπαθάρη και στα 20 χρόνια διοργάνωσης του θεσμού

Το 20ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2019» διοργανώνει το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού, με στόχο την προβολή και τη διατήρηση της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης του Καραγκιόζη.

Το πρόγραμμα φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 10 χρόνων από τα θάνατο του δασκάλου και εμπνευστή του Φεστιβάλ Ευγένιου Σπαθάρη και στα 20 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης του σημαντικού αυτού θεσμού που έτυχε της θερμής ανταπόκρισης του κοινού όλα αυτά τα χρόνια.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον αύλειο χώρο του Μουσείου (Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων – Κοκκινιά Αμαρουσίου), με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, σε 6 μοναδικές παραστάσεις θεάτρου σκιών με πρωταγωνιστές 6 επαγγελματίες καραγκιοζοπαίκτες, από τους δεκαέξι που είχαν λάβει μέρος στην 1η διοργάνωση της εκδήλωσης το έτος 2000, ερασιτέχνες τότε, μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τον αγαπημένο και διαχρονικό λαϊκό μας ήρωα.

Την αυλαία  του Φεστιβάλ θα ανοίξει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 07:30 μ.μ. ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο νέος Δημάρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου.
Θα ακολουθήσει η παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης και τα επτά θηρία» από τον Γιάννη Νταγιάκο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις παρακάτω παραστάσεις Θεάτρου Σκιών:

– Τρίτη 3/9, ώρα 20:00
«Ο Καραγκιόζης στον πύργο των ιπποτών», από τον Χάρη Μπιλλίνη.  

– Τετάρτη 4/9, ώρα 20:00
«Ο Καραγκιόζης και τα 82 εντάλματα», από τον Τάσο Κώνστα.

– Πέμπτη 5/9, ώρα 20:00
Ο Καραγκιόζης Δήμαρχος», από τον Τάσο Γεωργίου.

– Παρασκευή 6/9, ώρα 20:00
«Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη», από τον Ηλία Καρελλά.

– Σάββατο 7/9, ώρα 20:00
«Το προξενιό της Αντιγόνης», από τον Άθω Δανέλλη.

 

Σχετικά αρχείαΠρόσκληση και πρόγραμμα για τα Σπαθάρεια 2019, σελίδα 1


Πρόσκληση και πρόγραμμα για τα Σπαθάρεια 2019, σελίδα 2

Μετάβαση στο περιεχόμενο