Σημαντική παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Print Friendly, PDF & Email










Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης κατά την ομιλία του από το βήμα του Ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.
|download file .jpg 945 KB|


Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Γ. Γραμματέας της ΚΕΔΚΕ κ. Β. Κορομάντζος και ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Δήμαρχος Λαρίσης κ. Κ. Τζανακούλης.
|download file .jpg 448 KB|


Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κ. Ασκούνης, ο Δήμαρχος Χολαργού κ. Δ. Νικολάου και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης παρακολουθούν την απογευματινή συνεδρία της ΚΕΔΚΕ.
|download file .jpg 502 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης συνομιλεί με τον βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Π. Κουκουλόπουλο.
|download file .jpg 412 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.
|download file .jpg 636 KB|


Γ. Πατούλης: «Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του σχεδίου Καλλικράτης η σωστή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των ανακατατάξεων και των προβλημάτων που θα συσσωρευθούν με τα νέα δεδομένα»



Σημαντική παρέμβαση έκανε χθες, 1η ημέρα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, με ομιλία του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης. 
Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το σχέδιο Καλλικράτης είναι «ένα σχέδιο πραγματικά πολλά υποσχόμενο, ένα σχέδιο που διευρύνει την παρουσία και την ισχύ των δήμων και των περιφερειών, χωρίς όμως να δίνει απαντήσεις στις αναρίθμητες δυσλειτουργίες των αυτοδιοικητικών μονάδων (οικονομικών και θεσμικών). Με τον “Καλλικράτη”, ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που κρίνεται από όλους μας ως μια αναγκαία επί της αρχής πρόταση για συζήτηση, ενισχύονται πρακτικά οι πλέον ισχυροί και αποτελεσματικοί Δήμοι, χωρίς όμως κίνητρα και λύσεις για τα θεσμικά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν».
Ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε ότι παρά τις καλές προθέσεις του Σχεδίου Καλλικράτης, δεν έχει γίνει πουθενά λόγος ούτε για τους πόρους με τους οποίους θα στηριχθεί το Σχέδιο, ούτε για εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Παρόλα αυτά, χρειάζεται αισιοδοξία για μια τέτοια μεταρρύθμιση. Χρειάζεται πειθώ, πίστη, ειλικρίνεια και συγκεκριμένες προτάσεις υλοποίησης. Τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ήδη δώσει τις προτάσεις τους. Μένει η κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της. Μένει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα, γιατί εμείς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των πολιτών καθημερινά. Η δική μας συμπεριφορά εξαρτάται άμεσα από τη συμπεριφορά ης κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε όμως έτοιμοι για διάλογο, έτοιμοι όμως και για μάχες και αγώνα όταν αδικείται η ίδια η κοινωνία και οι πολίτες, για μεταρρυθμίσεις που θέλουν τους Δήμαρχους υπηρέτες του κράτους και όχι του πολίτη», κατέληξε ο κ. Πατούλης.
Στο περιθώριο της 1ης μέρας του Ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συζητήσει της προτάσεις για το Σχέδιο Καλλικράτη.

Επισυνάπτεται η ομιλία του κ. Δημάρχου
|download file .doc 50 KB|


Μετάβαση στο περιεχόμενο