Σε συγκεντρώσεις κατοίκων στην Κοκκινιά και τους Αγίους Αναργύρους μίλησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΣε συγκέντρωση  κατοίκων της Κοκκινιάς, ο κ.Δήμαρχος μιλά για τα έργα που έγιναν τα προηγούμενα 3,5 χρόνια στην περιοχή
|download file .jpg 123Kb|Ο κ.Δήμαρχος μιλά σε κατοίκους της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων
|download file .jpg 98Kb|


Σε δύο συγκεντρώσεις κατοίκων του Αμαρουσίου μίλησε χθες, 27 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.


Κοκκινιά


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος μίλησε σε κατοίκους της περιοχής της Κοκκινιάς, κάνοντας ειδική αναφορά στην πεζογέφυρα που πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκε στη Λ. Κηφισίας, επί της οδού Γούναρη, και η οποία συνδέει το Ανατολικό Μαρούσι με το διοικητικό κέντρο της πόλης, εξασφαλίζοντας άνετη και ασφαλή πρόσβαση στους κατοίκους. «Ένα αίτημα των κατοίκων πάνω από 30 ετών, έγινε πραγματικότητα. Με την ασφάλεια των πολιτών εμείς δεν παίζουμε, και για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την κατασκευή μιας ακόμη πεζογέφυρας επί της Λ. Κηφισίας, στο ύψος της οδού Αναβρύτων, ενώ θα ακολουθήσουν και οι διαδικασίες για την κατασκευή πεζογεφυρών στην Αγ. Κωνσταντίνου, στο Υγεία και στο Κτήμα Συγγρού».
Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν κατά τα περασμένα 3,5 χρόνια στην περιοχή της Κοκκινιάς, όπως είναι:• η δημιουργία του ΚΕΠ στην οδό Μεσογείων, η κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο, που θα δώσει  μια ευχάριστη διέξοδο διασκέδασης και άθλησης για τους νέους, μαζί με το «Στέκι Νέων», τον νέο πολυχώρο άθλησης και ψυχαγωγίας που παραδόθηκε χθες στην νεολαία της πόλης μας
• η δημιουργία του κόμβου των οδών Μεσογείων και Χλόης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μελέτης του Παν/μίου Πατρών για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων και η κίνηση των οχημάτων
• Σε δεκάδες άλλες μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις στην περιοχή, όπως είναι η ανακατασκευή της πλατείας Αλωνίων – Ν. Ξυλούρη, η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στη Διακογιάννη, η ανακατασκευή των προαυλίων χώρων στο 3ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο, τα έργα ασφαλτόστρωσης στους περισσότερους δρόμους της Κοκκινιάς, η ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή και η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, αλλά υψηλής απόδοσης.


ʼγιοι Ανάργυροι


Σε συγκέντρωση στην γειτονιά των Αγίων Αναργύρων, παρουσία πολλών κατοίκων, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στις έργα που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή κατά τα προηγούμενα 3,5 χρόνια:


• Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, έργα οδοποιίας – ασφαλτόστρωσης στις οδούς Αγίου  Κωνσταντίνου, Μαραθωνοδρόμου, Διονύσου.
• Ανάπλαση της οδού Γράμμου, με παρεμβάσεις που αυξάνουν  το πράσινο και  διευκολύνουν την κίνηση των πεζών. 
• Ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού, με την τοποθέτηση νέων σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης στις οδούς.
• Εργασίες συντήρησης και επισκευής στο εκκλησάκι του Αγίου Βλασίου.
• Ανακατασκευή προαυλίων χώρων στα 16ο, 8ο 12ο Δημοτικά Σχολεία.


Παράλληλα, δρομολογήθηκε η ανάπλαση της οδού Νερατζιωτίσσης, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για το Μαρούσι του μέλλοντος. Η ανάπλαση προβλέπει τη δημιουργία μεγάλων πεζοδρομίων, την αύξηση του πρασίνου και τη χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, ενώ διαφυλάχθηκαν με το νέο σχέδιο χρήσεων γης, οι χρήσεις κατοικίας και ο οικιστικός χαρακτήρας της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων.


Ο κ. Πατούλης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, «σε μία δύσκολη οικονομικά παγκόσμια κρίση, πετύχαμε με σχέδιο και σκληρή δουλειά να υλοποιήσουμε έργα που είχε ανάγκη η πόλη μας, χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ οι πολίτες, στηριζόμενοι είτε σε δημοτικούς πόρους είτε  σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την κεντρική εξουσία».

Μετάβαση στο περιεχόμενο