Σε συγκέντρωση κατοίκων στις Εργατικές κατοικίες μίλησε ο Δήμαρχος Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ κ.Δήμαρχος μιλά σε κατοίκους της περιοχής των Εργατικών κατοικιών.
|download file .jpg 119Kb|


Στη περιοχή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στη γειτονιά των Εργατικών κατοικιών στο Μαρούσι, μίλησε ο Δήμαρχος Γ.Πατούλης, σε συγκέντρωση κατοίκων που διοργανώθηκε εκεί.

Ο κ.Δήμαρχος μίλησε με τους κατοίκους, άκουσε τα προβλήματά τους, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα όσα έχουν γίνει στην περιοχή αυτή τα προηγούμενα 3,5 χρόνια.

Αναλυτικά στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών:

• Εγκαινιάστηκε ένα νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
• Κατασκευάστηκε στην περιοχή αγωγός ακαθάρτων στους δρόμους: Σκρα, Διονύσου, Σίνα, Εφήβων, Νάξου και Ματρόζου. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί εκατοντάδες μέτρα αγωγού ακαθάρτων. Με το δίκτυο έχουν συνδεθεί δεκάδες νοικοκυριά, ενώ παράλληλα, προωθείται η μελέτη για μεμονωμένες συνδέσεις.
• Ασφαλτοστρώθηκαν δρόμους στη γειτονιά, που είχαν να ασφαλτοστρωθούν πάνω από 10 χρόνια.
• Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αντικατάσταση όλου του δικτύου αποχέτευσης και στην κατάργηση του παλαιού αντλιοστασίου.
• Πραγματοποιήθηκαν αντιπλημμυρικά έργα με χρηματοδότηση από τη Νομαρχία Αθηνών.
• Στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών, αντικαταστάθηκαν τα παλιά φωτιστικά με νέου τύπου χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης, ρίχνοντας περισσότερο φως στην περιοχή και δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.
• Ενισχύθηκε με προσωπικό η Δημοτική μας Αστυνομία, που έχει καθημερινή παρουσία στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, αλλά και σε ολόκληρο το Μαρούσι.

Σε ένα θέμα που ενδιαφέρει πολύ τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα αυτούς των κατοίκων του οικισμού των εργατικών πολυκατοικιών, το ζήτημα της κατασκευής νέων ανελκυστήρων, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι «η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έδωσε έμφαση στο συγκεκριμένο χρόνιο αίτημα των κατοίκων και κατέβαλλε κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να κατασκευαστούν σύγχρονοι ανελκυστήρες, όχι μόνο στα 13 κτήρια που δεν διαθέτουν, αλλά και στα υπόλοιπα. Και πέτυχε μετά από μια σειρά διαρκών επαφών, διεκδικήσεων και ενεργειών, να υπογράψει σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για το έργο στον οικισμό Μαρούσι 1, την οποία έχουμε μεταβιβάσει στον ΟΕΚ από τις 7 Ιανουαρίου 2010. Η εν λόγω, μάλιστα, σύμβαση, έχει εγκριθεί και κατά τον προσυμβατικό έλεγχο που διενέργησε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το γεγονός ότι ο ΟΕΚ παρέμενε μέχρι πρότινος, εξαιτίας της κυβερνητικής αλλαγής, ουσιαστικά «ακέφαλος», είχε ως αποτέλεσμα παρά τις επανειλημμένες μας επιστολές στη Διοίκηση του ΟΕΚ, η σύμβαση να παραμένει -με αποκλειστική υπαιτιότητα της πλευράς του ΟΕΚ- ανυπόγραφη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο