Σε δεκάδες περιστατικά φωτιάς χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) κατά το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου 2011

Print Friendly, PDF & Email


 
Στιγμιότυπα από τα περιστατικά όπου χρειάστηκε η επέμβαση του Σ.Π.Α.Π κατά τη διάρκεια του Ιουλίου – Αυγούστου 2011.
|download file .jpg 113 KB|


 
|download file .jpg 123 KB|


 
|download file .jpg 212 KB|

 
|download file .jpg 90 KB|


Στη διαχείριση περισσότερων από 80 περιστατικών φωτιάς που εκδηλώθηκαν εντός αλλά ορισμένες φορές και εκτός της περιοχής ευθύνης του, κλήθηκε να ανταποκριθεί ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων που τηρεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου. Συνδράμοντας με προσωπικό και οχήματα στην αντιμετώπισή τους, χάρη στον έγκαιρο εντοπισμό και άμεση επέμβαση, τις περισσότερες φορές εν τη γενέσει τους κατασβέστηκαν πυρκαγιές, αποτρέποντας τον κίνδυνο να λάβουν δυσάρεστες διαστάσεις. Για τις προσπάθειες και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού και των εθελοντών του Σ.Π.Α.Π καθώς και όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία του σχεδιασμού και της επέμβασης, συνεχάρη όλους ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης.


Καθ’ όλο τον Αύγουστο και τον Ιούλιο δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις ελεγχόμενης καύσης και φωτιάς για ψήσιμο στην παραλία που εντοπίστηκαν. Οι φωτιές άλλοτε κατασβέστηκαν, άλλοτε έγιναν συστάσεις στους εμπλεκομένους και άλλοτε καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία. Μικροεστίες φωτιάς αναφέρθηκαν και στις περιοχές του Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Κρυονερίου που χρειάστηκε η συνδρομή του Σ.Π.Α.Π για να αντιμετωπιστούν άμεσα. Η επέμβασή του υπήρξε καθοριστική και σε άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητάς του.


Με την ευκαιρία του απολογιστικού δελτίου, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκομένους δήμους, υπεύθυνους πολιτικής προστασίας και τομέων ευθύνης, το προσωπικό του Σ.Π.Α.Π αλλά και τους εθελοντές, την Πυροσβεστική Υπηρεσία- και κάθε άλλον που συνέβαλε στην προσπάθεια για την προστασία του εναπομείναντος πρασίνου στο Πεντελικό όρος. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο είναι το λιγότερο που μπορούμε να απευθύνουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού υπερέβαλαν εαυτόν και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ακούραστα περιφρούρησαν το δάσος και προάσπισαν την ανθρώπινη ζωή. Ως Διοίκηση τους συγχαίρουμε για το βαθμό ετοιμότητας και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν. Πετυχαίνοντας σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη από άποψη καιρικών συνθηκών που τροφοδότησαν πολλές μεγάλες φωτιές ανά την επικράτεια, ο Σ.Π.Α.Π στάθηκε σωτήρια σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».


Τα κυριότερα περιστατικά στα οποία συμμετείχε ο Σ.Π.Α.Π στη διάρκεια των δύο κρισιμότερων μηνών του φετινού καλοκαιριού καταγράφονται παρακάτω ανά μήνα.


Πατήστε κλικ πάνω στο link για να ανοίξει.


Αύγουστος


Ιούλιος
Μετάβαση στο περιεχόμενο