Σε ατμόσφαιρα χαράς, τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου έψαλαν στο Δήμαρχο Γ. Πατούλη τα κάλαντα του Λαζάρου

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τα παιδιά από το 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου που τον επισκέφθηκαν για να ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης προσφέρει σοκαλατένια πασχαλινά αυγά στα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου.


Με καλαθάκια στολισμένα με φρέσκα λουλούδια όπως επιτάσσει το έθιμο, τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου επισκέφθηκαν στο γραφείο του το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και έψαλαν τα κάλαντα, προαναγγέλοντας την Ανάσταση του Λαζάρου.


Η αναβίωση αυτού του εθίμου που τείνει να εκλείψει, αποτελεί θεσμό για το 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου. Όπως σημειώνει η Διευθύντρια κα. Χρυσηϊδα Φράγκου μέσα από την αναβίωση των Πασχαλινών εθίμων, διδάσκουμε στα παιδιά τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, ώστε να μην ξεχαστούν στο πέρασμα του χρόνου, συμβάλλοντας παράλληλα με το άνοιγμα σε άλλους Φορείς στην κοινωνικοποίηση τους από μικρή ηλικία.


Ο κ. Πατούλης δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου στο γραφείο του, συνομίλησε μαζί τους για τα ενδιαφέροντα τους και άκουσε από τις χαρούμενες φωνούλες τους τα κάλαντα του Λαζάρου, επιβραβεύοντας την προσπάθεια τους με θερμό χειροκρότημα.


Μέσα στην ευχάριστη και γιορτινή ατμόσφαιρα, τα παιδιά δέχθηκαν από τον Δήμαρχο ως δώρο σοκολατένια πασχαλινά αυγά, ευγενική προσφορά των επιχειρήσεων της πόλης.


Ακολούθως, τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα στους εργαζόμενους του Γραφείου Παιδείας του Δήμου, οι οποίοι τους προσέφεραν τα καθιερωμένα δώρα, και στο Προϊστάμενο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαο Παπαδάκο.
Τα παιδιά συνόδευσαν η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου και η Νηπιαγωγός κα Όλγα Γεωργίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο