Σε αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον χτύπησε το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Δεκάδες έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης έγιναν στα σχολεία της πόλης μας. Στηρίζουμε το εκπαιδευτικό έργο και δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες μάθησης, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας, αλλά και διεκδικούμε δυναμικά την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων που έχει ανάγκη η πόλη μας         

Κοντά στη σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συμμετέχοντας με μέλη της Διοίκησης στην τελετή του αγιασμού, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμενος από καρδιάς προς όλους να ευοδωθούν οι στόχοι και οι προσδοκίες τους. 

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παρέστη στην τελετή αγιασμού του 3ου Νηπιαγωγείου, 12ου Νηπιαγωγείου, 3ο Δημοτικό και 11ο  Δημοτικό στην Κοκκινιά Αμαρουσίου, όπως επίσης και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, 13ο Νηπιαγωγείο στην γειτονιά του Αγίου Θωμά, στο 5ο Λύκειο των Εργατικών Κατοικιών, στο 1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο στην περιοχή του Κέντρου και στην τελετή αγιασμού του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.           

Εκφράζοντας την ολόπλευρη υποστήριξή του στους μαθητές, στις μαθήτριες, στις οικογένειες τους, στους δασκάλους και στους καθηγητές τους, έθεσε ως       προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου και τον ίδιο προσωπικά, την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων της πόλης και τη διατήρηση της εκπαίδευσης σε υψηλό επίπεδο, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

«Δεκάδες έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης έγιναν στα σχολεία της πόλης μας το προηγούμενο διάστημα από το Δήμο Αμαρουσίου. Στηρίζουμε το εκπαιδευτικό έργο και δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες μάθησης, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας, αλλά και διεκδικούμε δυναμικά την ανέγερση των νέων σχολικών μονάδων που έχει ανάγκη η πόλη μας. 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Για εμάς ο χώρος της εκπαίδευσης αποτελεί προτεραιότητα, γιατί θεωρούμε πως η επένδυση στη γνώση και τη νέα γενιά αποτελεί μονόδρομο για να ξεπεράσουμε τα σημερινά αδιέξοδα.   

Είμαι βέβαιος ότι η εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχιστεί  και τη νέα σχολική χρονιά  προς όφελος των παιδιών μας.
Στους μαθητές και στις μαθήτριες μας, εύχομαι «καλή χρονιά» και «καλή δύναμη», όπως επίσης και σε εσάς τους γονείς, που  θα κληθείτε να μοιραστείτε την προσπάθεια, τις χαρές και τις αγωνίες τους. Επίσης, ευχαριστώ από καρδιάς το εκπαιδευτικό προσωπικό  για την άοκνη καθημερινή προσπάθειά του προς όφελος της νεολαίας μας».

Κοντά στους μαθητές και στις μαθήτριες στα σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταφέροντας τις ευχές του Δημάρχου για καλή και δημιουργική χρονιά.          

Τα έργα που υλοποιήθηκαν από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου αφορούν:  

 1. Παράδοση  150 Η/Υ  στα δημοτικά και Νηπιαγωγεία.
 2. Επισκευή των aircondition σε όλα τα σχολεία και εγκατάσταση 21 νέων aircondition για αντικατάσταση των χαλασμένων.
 3. Επισκευή καυστήρων φυσικού αερίου σε όλα τα σχολεία.
 4. Επισκευή αντικεραυνικής προστασίας στα σχολεία  1ο, 5ο, 8ο, 15ο και 18ο  Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου.
 5. Επισκευή γηπέδων μπάσκετ στα σχολεία: 5ο, 7ο, 8ο, 10ο, 15ο και 16ο  Δημοτικά Σχολεία Δήμου Αμαρουσίου.
 6. 1ο Δημοτικό: Βάψιμο εσωτερικά  και εξωτερικά του σχολείου, καθαρισμός μαρμάρων κλιμακοστασίου, επισκευή σιδερένιας πόρτας από οδό Πλαστήρα και τοποθέτηση θυροτηλεφώνου. 
 7. 5ο Δημοτικό: Βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά, αντικατάσταση καλυμμάτων στις λάμπες, επέκταση συναγερμού, επισκευές σιδηροκατασκευών.
 8.  3ο – 11ο Δημοτικό: Βελτίωση της μάντρας, αποξήλωση στηθαίου και κατασκευή νέου από σκυρόδεμα, αποξήλωση περίφραξης και κατασκευή νέας με πλαίσια, επανατοποθέτηση μαρμαροποδιών, αντικατάσταση υδρορροής και βαψίματα όπου υπήρχε ανάγκη.
 9. 18ο Δημοτικό: Βαψίματα εσωτερικά, επισκευή κεραμοσκεπής για προστασία από την υγρασία, επισκευή μόνωσης περίπου 250τ.μ εκτός των εργασιών του ΚΤΥΠ κτλ, επισκευή σιδηροκατασκευών και τοποθέτηση θυροτηλεφώνου.
 10. 8ο Δημοτικό: Εγκατάσταση συναγερμού και βελτίωση υδραυλικών προβλημάτων κ.τ.λ
 11. 13ο Νηπιαγωγείο: Διαμόρφωση παιδότοπου με τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, τάπητα ασφαλείας και ξύλινη περίφραξη.
 12. 11ο Νηπιαγωγείο: Επισκευή συνθετικού χλοοτάπητα, βάψιμο νηπιαγωγείου εσωτερικά, επισκευή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και τοποθέτηση θυροτηλεφώνου.
 13. 12ο – 3ο Νηπιαγωγείο: Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, συντήρηση της πέργκολας, τοποθέτηση τεντόπανου και βάψιμο εσωτερικά των αιθουσών.
 14. 6ο Νηπιαγωγείο: Βελτίωση του παιδότοπου με προσθήκη συνθετικού χλοοτάπητα και τάπητα ασφαλείας.
 15. 9ο Νηπιαγωγείο: Βελτίωση αιθουσών, προσθήκη βιβλιοθήκης και αλλαγή τεντόπανου σε δυο τέντες. 
 16. 2ο Νηπιαγωγείο: Επισκευή εξωτερικά της μόνωσης στη ταράτσα και βελτίωση εσωτερικού όπου υπήρχε ανάγκη. Συντήρηση στη πέργκολα και στα παγκάκια και εγκατάσταση θυροτηλεφωνου.
 17.  5ο Νηπιαγωγείο: Τοποθέτηση θυροτηλεφώνου, ελιαοχρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά.
 18. 8ο Νηπιαγωγείο: τοποθέτηση τεντόπανου.

Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες:
-Συντήρηση πέργκολας και παιδότοπου στο 8ο Νηπιαγωγείο.
-Επισκευή της μόνωσης στη ταράτσα και βελτίωση του παιδότοπου με τάπητα ασφαλείας και τοποθέτηση πέργκολας στο 5ου Νηπιαγωγείο.
– Βελτίωση της μόνωσης στη καινούργια αίθουσα και λείανση των μαρμάρων του κλιμακοστασίου στο 16 Δημοτικό.       

Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν από της Δημοτική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου είναι:   

 1. 1ο Γυμνάσιο: Βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά. Επισκευές πορτών και παραθύρων.
 2. 1ο Λύκειο: Βάψιμο εσωτερικά, και εξωτερικά τοποθέτηση σκαρών στις υδρορροές της ταράτσας και τοποθέτηση διαχωριστικού κάγκελου και πόρτας.
  Έλεγχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο  Και στα δύο σχολεία τοποθέτηση καινούργιας πινακίδας με το λογότυπο του σχολείου.
 3. 4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο: Βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά,  επισκευή αντικεραυνικής προστασίας του σχολικού συγκροτήματος.  
 4. 6ο Γυμνάσιο: Βάψιμο εσωτερικά και αντικατάσταση ενός κλιματιστικού και επισκευή αντικεραυνικής προστασίας.
 5. 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο:  τοποθέτηση αλεξικέραυνου και θυροτηλεφώνου στη πόρτα του σχολείου
 6. 5ο Λύκειο: επισκευή – αντικατάσταση μέρους της αντικεραυνικής εγκατάστασης, αντικατάσταση ενός κλιματιστικού, αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος και δύο φορητών υπολογιστών και επαναλειτουργία κυλικείου.
 7.  7ο Γυμνάσιο – 3ο Λύκειο – 5ο Λύκειο: αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος.
 8. 3ο Λύκειο – 5ο Λύκειο: επαναλειτουργία κυλικείου, καθώς και στο 3ο Λύκειο έγινε τοποθέτηση τριφασικού ρεύματος για την λειτουργία του.
 9. Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων:  Σε εξέλιξη η διαδικασία του διαγωνισμού γα τη λειτουργίας κυλικείου.
 10. Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων: εξωτερικό βάψιμο
 11. 1ο ΕΠΑΛ: Επισκευή και βαφή δύο αιθουσών, επισκευή για διόρθωση υγρασίας  3ης αίθουσας, βαφή εξωτερικής όψεως εισόδου, αποξήλωση όλων των σαθρών  σημείων αστάρωμα και βαφή αυτής.  

Σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια έγινε καθαρισμός των αύλειων χώρων, ενώ δρομολογείται η απολύμανση και απεντόμωση σε όλες τις  σχολικές μονάδες.
Επίσης η Σχολική Επιτροπή θα διανείμει φάρμακα για τον εξοπλισμό  των φαρμακείων των Γυμνασίων και Λυκείων.

 

Σχετικά αρχείαΣε αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον χτύπησε το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου_1


Σε αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον χτύπησε το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου_2


Σε αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον χτύπησε το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου_3


Σε αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον χτύπησε το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου_4


Σε αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον χτύπησε το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου_5


Σε αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον χτύπησε το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου_6


Σε αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον χτύπησε το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου_7


Σε αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον χτύπησε το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου_8

Μετάβαση στο περιεχόμενο