Σε «πασχαλινή» ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη παιδική «Παραμυθοπαρέα» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΗ «Παραμυθοπαρέα» γύρω από τη συγγραφέα – νηπιαγωγό Μ. Καββαδά, έτοιμη για το ταξίδι της στον κόσμο των παραμυθιών
Σε μουσικοκινητικές και χοροθεατρικές δραστηριότητες συμμετείχαν τα παιδιά της «Παραμυθοπαρέας» με την καθοδήγηση της δασκάλας τους.


Για πρώτη φορά και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού συναντήθηκε στην αίθουσα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού η «Παραμυθοπαρέα» του Δήμου Αμαρουσίου, μια παιδική ομάδα για τη φιλαναγνωσία, τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία. Τα παιδιά με συντονίστρια τη συγγραφέα – νηπιαγωγό Μαριλένα Καββαδά, συμμετέχοντας στη διαδραστική – πολυτροπική αφήγηση, στην πρώτη τους αυτή συνάντηση, έπαιξαν με τους ήρωες της πασχαλινής ιστορίας «Ο μικρός Ανρί και το λευκό αρνί».


Τα παιδιά στη διάρκεια της αφήγησης συμμετείχαν με μουσικοκινητικές, χοροθεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες δείχνοντας την ανυπομονησία τους μέχρι την επόμενη συνάντηση τους, τον ερχόμενο μήνα, όπου θα τους περιμένουν πολλές νέες εκπλήξεις!


Ταυτόχρονα, οι γονείς ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της ομάδας και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, ενώ τους δόθηκαν αμέτρητες ιδέες για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι.


Επειδή το ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτήν την πρωτότυπη και δημιουργική δράση για τα παιδιά είναι αυξημένο, και ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν στην «Παραμυθοπαρέα» είναι περιορισμένος για να μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητα της συμμετοχής τους, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκος Πέππας, που βρέθηκε κοντά στα παιδιά, υποσχέθηκε ότι θα δημιουργηθούν στο προσεχές διάστημα περισσότερες «Παραμυθοπαρέες»!


Κάθε «Παραμυθοπαρέα» που συγκροτείται από παιδιά 5 έως 8 χρονών, θα συναντιέται συστηματικά ένα κυριακάτικο πρωί κάθε μήνα για να διαβάζει, να παίζει, να δημιουργεί και να γνωρίζει καταξιωμένους δημιουργούς από τον κόσμο του βιβλίου και των παραμυθιών.


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις νέες ομάδες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στα τηλ. 210 80 56 314 (9:30 π.μ. – 3:30 μ.μ.) του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο