Σεμινάριο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Print Friendly, PDF & Email
 

Σεμινάριο εκπαίδευσης σε όλο το διδακτικό προσωπικό των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών πραγματοποίησαν οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.
Σκοπός  του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν  η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πάνω σε σύγχρονα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του παιδιού. Επίσης κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εκπαιδευτική διαδικασία και να λάβουν από το ειδικό προσωπικό του Κέντρου τις πλέον επιστημονικές μεθόδους παρέμβασής τους.


Ειδικότερα, η επιμόρφωση αφορούσε:  • Σε παιδαγωγικά θέματα ( αναπτυξιακά στάδια, στάδια γλωσσικής ανάπτυξης, δυσκολίες στη μάθηση, πρόληψη).

  • Σε θέματα Ψυχικής Υγείας

  • Στις συμπεριφορές παιδιών προσχολικής ηλικίας και στον ανάλογο  χειρισμό 

  • Στο ρόλο του νηπιαγωγού

  • Στην επικοινωνία – σχέση με τους γονείς

  • Στην κοινωνική αλλαγή και στη σύγχρονη οικογένεια ( διαζύγιο, απώλεια, μονογονεϊκές οικογένειες ).

Για την υλοποίηση του σεμιναρίου το εκπαιδευτικό προσωπικό συγκροτήθηκε σε τέσσερις ομάδες. Πραγματοποιήθηκαν δέκα δίωρες συναντήσεις , ανά δεκαπενθήμερο.


Τα σεμινάρια εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών αναμένεται να επαναληφθούν και την επόμενη σχολική χρονιά ,μετά από γραπτό αίτημα των νηπιαγωγών των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών.


 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο