Σεμινάριο αξιολόγησης της άσκησης προσομοίωσης της εκκένωσης του Δημαρχείου από την ΔΕΤΔΑ

Print Friendly, PDF & EmailΑπό αριστερά, ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης, ο Γεγνικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου δρ. Μ. Χρηστάκης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Στ. Τσιπουράκης και το μέλος του Δ. Σ. του Ινστιτούτου Διαχείρησης Κινδύνων και Κρίσεων κ. Στ. Βερνίκος.

download _.jpg file 108 KB

Η Δημοτική Επιχείρηση Τεχνολογίας του Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΤΔΑ) διοργάνωσε με επιτυχία, διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου RisKCom την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008 στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αμαρουσίου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αξιολογήθηκε η άσκηση προσομοίωσης ασφαλούς εκκένωσης του Δημαρχιακού Μεγάρου, η οποία έγινε στις 19 Νοεμβρίου 2007, και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν εκτενώς τεχνικές επικοινωνίας στη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων καθώς επίσης μελετήθηκαν ανά ομάδες περιπτώσεις κινδύνων και κρίσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου και Διονύσου κ. Σπύρος Δαρδαμάνης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αυλώνος κ. Παναγιώτης Αποστόλου, του Δήμου Φιλοθέης κ. Όλγα Παυλίδου – Κουτρουμπή, του Δήμου Δροσιάς κ. Βασιλική Ρηγοπούλου, ο Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας κ. Παύλος Αποστόλου, εκπρόσωποι της Ακαδημίας Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., επικεφαλείς και ειδικοί στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας από διάφορους δήμους-φορείς της Αττικής.


Το σεμινάριο συνέπεσε με τη λήξη του έργου «RisKCom» (Risk Communication – επικοινωνία υπό συνθήκες κρίσης ή κινδύνου)  στο οποίο η ΔΕΤΔΑ συμμετείχε ως εταίρος και το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (πρόγραμμα Leonardo Da Vinci). Στο πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε ένα πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης σε θέματα αποτελεσματικής επικοινωνίας προς τους πολίτες σε καταστάσεις κρίσης ή κινδύνου (π.χ. πλημμύρα, πυρκαγιά, επιδημίες) στελεχών του δημόσιου τομέα και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία  ασχολούνται με την επικοινωνία προς το κοινό.  Στο έργο συμμετείχαν, εκτός από τη ΔΕΤΔΑ, άλλοι 4 οργανισμοί από 3 Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι είναι οι εξής: SALFO & ASSOCIATES LTD (Ελλάδα) – Συντονιστής, MFG Baden-Wurttemberg (Γερμανία),MMC Management Centre (Κύπρος), CINOP (Ολλανδία).

Μετάβαση στο περιεχόμενο