Πρόταση προσφοράς μιας μηνιαίας αντιμισθίας όλων των Δημάρχων

Print Friendly, PDF & Email

Αξιότιμε Πρόεδρε της ΚΕΔΕ,


Όπως γνωρίζεις, πριν μερικές ημέρες πήρα την απόφαση, συναισθανόμενος τις δυσκολίες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους εκατομμύρια συμπολίτες μας εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, να παραιτηθώ από το δικαίωμα καταβολής ενός μηνιαίου μισθού μου.


Η απόφασή μου αυτή είχε συμβολική σημασία, αφού στόχος μου ήταν αφενός να αναδείξω μέσω του προσωπικού μου παραδείγματος το πόσο ευαισθητοποιημένοι είμαστε οι άνθρωποι που υπηρετούμε το Θεσμό της Αυτοδιοίκησης, απέναντι στη δοκιμασία του Τόπου μας.


Και αφετέρου, να στείλω το μήνυμα πως μπορούμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ανάλογα με τις δυνάμεις μας, να συμβάλλουμε θετικά στην προσπάθεια να κάνει η Πατρίδα μας ένα Νέο Ξεκίνημα, πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις.


Με αφορμή λοιπόν την προσωπική μου απόφαση να διαθέσω μια μηνιαία δημαρχιακή αντιμισθία και ενόψει της επικείμενης επίσκεψης στη χώρα μας των δύο Ιταλών Δημάρχων που προσέφεραν τους μισθούς τους υπέρ της Ελλάδος, θεωρώ σκόπιμο στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ να τεθεί ως θέμα η εθελοντική προσφορά εκ μέρους όλων των Δημάρχων ενός μηνιαίου μισθού για τον ίδιο σκοπό.


Και παράλληλα να ζητηθεί να συμμετάσχουν εθελοντικά στην κίνηση αυτή και όσοι κατέχουν θέση αντιδημάρχου ή έμμισθη θέση σε Δ.Σ. Δημοτικής ή Κοινωφελούς Επιχείρησης.


Για να στείλουμε το μήνυμα ότι η Αυτοδιοίκηση παραμένει ο θεσμός που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, πιο κοντά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.


Ο θεσμός που στηρίζει μέσα από την προσφορά του υστερήματος μας με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα την εθνική προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη και κοινωνική ευημερία.


Με εκτίμηση


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου


 


Γιώργος Ε. Πατούλης

Μετάβαση στο περιεχόμενο