Πρόταση για τη δημιουργία Διαδημοτικού νεκροταφείου και κυνοκομείου συζήτησε στο Σύνδεσμο των 21 Ο. Τ. Α. ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης με Δημάρχους του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ.
|download file .jpg 143KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης με τον πρώην Δήμαρχο Πεύκης κ. Π. Καμάρα, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκη και τον Δήμαρχο Φιλοθέης κ. Θ. Οικονομίδη.
|donwload file .jpg 123KB|


 


Την ίδρυση Διαδημοτικού Νεκροταφείου συζήτησε χθες μεταξύ άλλων, με τους Δημάρχους των 21 ΟΤΑ, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, στην χθεσινή σύσκεψη του Συνδέσμου, και αποφασίστηκε να αρχίσουν οι διαδικασίες εξεύρεσης χώρου που να πληροί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τον Νόμο. Σήμερα, 9 από τους 21 Δήμους του Συνδέσμου δεν έχουν Δημοτικά κοιμητήρια, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα κοιμητήρια γειτονικών σε αυτούς Δήμους.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, πρότεινε την δημιουργία διαδημοτικού κυνοκομείου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Ο κ. Πατούλης πρότεινε να αρχίσουν διαδικασίες για την εξεύρεση χώρου στα διοικητικά όρια των Δήμων που αποτελούν το σύνδεσμο των 21 ΟΤΑ, ώστε να κατασκευαστεί κυνοκομείο, όπου οι αδέσποτοι σκύλοι  θα βρίσκουν καταφύγιο, φροντίδα και περίθαλψη.
Να σημειωθεί ότι η ευθύνη περισυλλογής των αδέσποτων  ζώων, σύμφωνα με τον Νόμο που τέθηκε σε ισχύ το 2002, ανήκει στους Δήμους και τις Κοινότητες, σε συνεργασία με τα φιλοζωϊκά σωματεία.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο