Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: Δικαιολογημένη η ανησυχία των δημάρχων για την κατάσταση στο Ελληνικό

Print Friendly, PDF & Email

Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής βόμβας 

Ως απόλυτα δικαιολογημένες χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τις ανησυχίες των δημάρχων Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Παλαιού Φαλήρου, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο Ελληνικό.

Όπως δήλωσε ο Γ. Πατούλης: «Ο θάνατος της 17χρονης επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας ότι η συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, αποτελεί μια υγειονομική βόμβα. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έγκαιρα,  έχει ζητήσει να ληφθούν από τη κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, συγκεκριμένα μέτρα καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες-πρόσφυγες.

Μάλιστα ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών αφορά τόσο σε τους πρόσφυγες -μετανάστες, όσο και στον τοπικό πληθυσμό.

Ο Γ. Πατούλης τονίζει: «Η ΚΕΔΕ βρίσκεται στο πλευρό των δημάρχων των περιοχών που φιλοξενών πρόσφυγες –μετανάστες και ζητεί από τη κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να προβούν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες οι οποίες θα συμβάλλουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Για το λόγο αυτό θεωρεί αναγκαίο να προσδιοριστούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα σύμφωνα με τα οποία θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο